Електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, ЕРП Север, планира реорганизация на

...
Електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, ЕРП Север, планира реорганизация на
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО Варна въвежда нов график за отчитане на консумираната електроенергия

 Електроразпределителното сдружение, обслужващо Североизточна България, ЕРП Север, възнамерява метаморфоза на своята активност по отчитането на средствата за комерсиално премерване. Във връзка с това следва смяна в графика за доклад на употребявана електрическа енергия, считано от 1 юли 2021 година. За въвеждането на нов график за доклад компанията е изпратила уведомителни писма до всички държавни и локални виновни институции – Министерство на енергетиката, КЕВР, Омбудсман на Република България и кметовете на общини на лицензионната територия на Електроразпределение Север.

За реализацията на своя огромен план Електроразпределение Север избра летния интервал, когато обичайно месечното ползване на електрическа сила е най-ниско и резултатът от смяната на датите на доклад би бил минимален. Така реорганизацията на тази активност на сдружението ще се реализира с допустимо минимум неудобства за клиентите.

В преходния интервал (май-юни) за огромна част от клиентите на Електроразпределение Север е очакван и спомагателен доклад на средствата за комерсиално премерване. Своята нова самостоятелна дата на доклад, както и датите за осъществяване на промеждутъчен доклад всеки клиент може да ревизира на, като вкара своя потребителски номер.

За подхванатата от Електроразпределение Север смяна са известени всички търговци, които доставят с електрическа енергия клиентите на територията на Североизточна България. 

Промяната в графика за доклад ще докара и до смяна в графика за заплащане на електрическата енергия за клиентите на електроснабдителното сдружение от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна.  ЕНЕРГО-ПРО Продажби ще извърши промени в датите за фактуриране, както и в периодите за заплащане на месечни отговорности за употребявана електрическа енергия на битовите клиенти на сдружението, считано от 1 август 2021 година. В преходния интервал (юни-юли), за недопускане издаване на фактури за ползване над 31 дни, огромна част от клиентите ще получат една или две междинни фактури за потребената от тях електрическа енергия, които няма да доведат до увеличение на дължимата от клиентите сума за интервала и ще бъдат образувани на база действително употребяваната електрическа енергия. Своята нова самостоятелна дата за заплащане, както и периодите за заплащане на междинни фактури всеки клиент може да ревизира на, като вкара своя потребителски номер.

Промяната ще внесе голям брой усъвършенствания в организационните процеси и в същото време ще докара до усъвършенстване на интервала сред датата на доклад и датата на издаване на фактура, което ще подкрепи клиентите за по-ефективно обмисляне на разноските им за електрическа енергия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР