Електроразпределение Север (старо име ЕНЕРГО-ПРО Мрежи) модернизира и обновява електроразпределителната

...
Електроразпределение Север (старо име ЕНЕРГО-ПРО Мрежи) модернизира и обновява електроразпределителната
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО модернизира разпределителната мрежа в Търновско за 320 000 лева

Електроразпределение Север (старо име ЕНЕРГО-ПРО Мрежи) модернизира и обновява електроразпределителната мрежа на територията на област Велико Търново. Дейностите са част от капиталовата стратегия на сдружението за 2017-2018 година, а плануваните средства са към 320 хиляди лв..

Осъществената досега инвестиция на стойност 80 хиляди лв. включи замяна на маслени прекъсвачи с вакуумни във основни станции " Западна промишлена зона, " Базово учебно заведение и " Сушица ". Други 17 000 лв. електроразпределителното сдружение вложи в замяна на трансформатори в подстанции " Велико Търново " и " Дълга лъка ". Обновеното съоръжение ще понижи софтуерните загуби по мрежата в региона, захранван от двете подстанции и ще понижи риска от пораждане на повреди.

Електроразпределение Север е стартирала и план на стойност над 220 хиляди лв. за рехабилитация и възобновяване на подстанция " Горна Оряховица Запад ". Предвижда се замяна на остарели маслени прекъсвачи приблизително напрежение с нови вакуумни, инсталиране на нови цифрови релейни отбрани на електропроводи и силови трансформатори в подстанцията и други.

С инсталирането на ново високотехнологично съоръжение в посочените подстанции и основни станции ще се увеличи сигурността на електрозахранване на 15 000 клиенти на електроразпределителното сдружение в двата най-големи града в региона - Велико Търново и Горна Оряховица.

Планираните от страна на електроразпределителната компания вложения в възобновяване и модернизиране на мрежата на територията на област Велико Търново през 2018 година ще надвишават 6 млн. лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР