Електроразпределение Север монтира птицезащитни устройства, дистанционери и изолатори по въздушните

...
Електроразпределение Север монтира птицезащитни устройства, дистанционери и изолатори по въздушните
Коментари Харесай

ЕРП Север вложи 25 000 лева в обезопасяване на мрежата в област Варна

 Електроразпределение Север инсталира птицезащитни устройства, дистанционери и изолатори по въздушните проводници приблизително напрежение от електроразпределителната мрежа в регионите към селата Крумово, Новаково и Игнатиево в област Варна. Стойността на плана за обезпечаване на безвредна среда за птиците в региона надвишава 25 000 лв.. Той е част от ремонтната стратегия на сдружението за 2020 година Специфичното в тази ситуация е, че дейностите се реализират от профилирана група на ЕРП Север за работа напрегнат, като монтажните действия се правят напрегнат, а електропроводът, по който се работи, се вкарва в специфичен режим на работа и не се прекъсва зареждането на клиентите. Целта е да не се смущава естественото електроснабдяване на присъединените към съответните въздушни електропроводи клиенти. Групата е екипирана със особено защитно облекло, минала е курс на образование за спецификите на работата напрегнат и разполага с висок клас повдигателна автовишка с изолирана платформа.

Птицезащитните устройства опазват живота и здравето на птиците, като не им разрешават да кацат наоколо до детайлите от въздушните електропроводни линии (ВЕЛ), където рискът от попадане напрегнат е най-голям, или ако кацнат, ги опазват от попадане напрегнат. Същевременно обезпечават естествената работа на електропреносните уреди, като минимизират броя спешни изключвания и непредвидените повреди в резултат на кацанията на птиците. Дистанционерите се слагат за непрекъсваема работа на ВЕЛ при неприятни атмосферни условия, като да вземем за пример мощен вятър и изобилен снеговалеж, а по този начин също и при кацане на огромен брой птици върху проводниците, като ги фиксират неподвижно или лимитират придвижването им под външно влияние.

Електроразпределение Север АД има лицензия за активността систематизиране на електрическа сила. Компанията ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 43 025 км и 26 подстанции, като придвижва електрическа сила през мрежата за задачите на снабдяването на крайните клиенти както на контролирания пазар, по този начин и на пазара на електрическа сила по свободно контрактувани цени. Лицензионната територия на Електроразпределение Север АД е с размер от близо 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР