Електропреносната система на Украйна пострада при руските въздушни удари125 милиона

...
Електропреносната система на Украйна пострада при руските въздушни удари125 милиона
Коментари Харесай

САЩ дават 125 млн. долара на Украйна за възстановяване на енергийната мрежа

Електропреносната система на Украйна пострада при съветските въздушни удари
125 милиона $ ще дават Съединени американски щати на Украйна за възобновяване на електропреносната й система, която пострада при съветските въздушни удари. Това заяви през днешния ден Асошиейтед прес, като цитира Саманта Пауър, началник на американската организация, отговаряща за помощта за интернационално развиване.

Американската организация за интернационално развиване (USAID) има намерение да употребява средствата за закупуване на аварийни генератори, които да разрешат на системите за водо- и топлоснадбяване на столицата Киев да продължат да работят. С парите ще може да бъдат закупени и газови турбини, трансформатори и други жизненоважни за електрическата мрежа съставни елементи.

Пауър, която взе участие в Световния стопански конгрес в Давос, заяви новината за даването на помощта през днешния ден. Агенцията за интернационално развиване посочи, че парите идват от средствата, утвърдени от Конгреса на Съединени американски щати в поддръжка на Украйна.

От октомври съветските войски ожесточиха ударите си по украинската електропреносна мрежа и друга сериозна инфраструктура, заради което украинците неведнъж оставаха на мрачно и студено през сегашния зимен сезон, напомня Българска телеграфна агенция. Аварийните екипи на сдруженията за битови услуги работят интензивно по премахване на вредите от съвсем ежеседмичните обстрели, с цел да не стопира електро- и топлоподаването.

Предишна енергийна помощ, предоставена на Украйна от Американската организация за интернационално развиване, включваше 1415 генератора за обезпечаване на топло-и електроснабдяването на учебни заведения, лечебни заведения и други здания. Агенцията вложи и 55 млн. $ в поддръжката на украинската топлоснабдителна мрежа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР