Електронните цигари за еднократна употреба ще бъдат забранени във Франция

...
Електронните цигари за еднократна употреба ще бъдат забранени във Франция
Коментари Харесай

Франция планира да забрани електронните цигари за еднократна употреба

Електронните цигари за еднократна приложимост ще бъдат неразрешени във Франция като част от народен проект за битка с тютюнопушенето, сподели министър-председателят на страната в неделя, съобщи " Гардиън ".

Елизабет Борн съобщи пред телевизия RTL, че държавното управление " скоро ще показа нов народен проект за битка с тютюнопушенето, по-специално възбраната на електронните цигари за еднократна приложимост, известните " пуфове ", които основават неприятни привички у младежите ".

Френското държавно управление довършва своя бюджет за 2024 година с по-широк проект за понижаване на тютюнопушенето, което съгласно Борн е повода за 75 хиляди смъртни случая годишно в страната.

Тя означи, че проектът не включва ново нарастване на акцизите върху цигарите, добавяйки: " Но това не значи, че не сме бдителни за потреблението на тютюн. "

Нейната съществена грижа са вейповете за еднократна приложимост, известни като " пуфове " във Франция, които съгласно нея са врата към пушенето.

Тя се тревожи, че цигарите с усети като маршмелоу и дъвка, напомнящи сладкиши от детството и на цена от 8 до 12 евро за 500 " пуфа ", са ориентирани към младежите.

Няколко европейски страни също се пробват да ги забранят. Онлайн продажбите са неразрешени в Белгия, а в Ирландия се организират национални съвещания за възбрана. В Германия държавното управление забрани ароматизираните електронни цигари.
Австралия предприе най-строгия отговор, като направи вейповете единствено по рецепта, понижи наличието на никотин в тях и ограничи ароматите.

В Нова Зеландия са подхванати сходни стъпки със възбрана за множеството вейпове за еднократна приложимост и ограничение на маркетинга за деца, в това число възбрана за магазини за вейп наоколо до учебни заведения.

Ирландско проучване демонстрира, че младежите, които употребяват електронни цигари, са до пет пъти по-склонни да стартират да пушат спрямо тези, които не го вършат.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР