Електронните търговци намират свой начин да се справят с некоректните

...
Електронните търговци намират свой начин да се справят с некоректните
Коментари Харесай

Е-търговци с регистър на некоректни клиенти в анлайн търговията

Електронните търговци намират собствен метод да се оправят с неточните си клиенти. За задачата те употребяват онлайн уеб сайтове, сходни на регистри, в които записват данните на „ неприятните “ клиенти и какво е недоволството им от тях, написа „ Монитор “.

Сайтовете за сходни неточни консуматори са няколко. Един от тях е под формата на указател, в който са записани имената, имейлът, телефон или даже уеб сайтът на дадения клиент. Освен това има разполагаем и търсачка, в която имената може да се търсят на кирилица и на латиница. По този метод други техни сътрудници, разчитащи на онлайн пространството, с цел да продават своите артикули и да оферират своите услуги, ще могат авансово да ревизират даден човек, в случай че той реши да поръча от тях.

Конкретният уебсайт може да се употребява и от физически лица, излъгани от неточен електронен търговец, което също не е рядко срещана процедура. Иначе изследването на „ Монитор “ сподели, че най-често недоволствата на търговците са за невзети артикули. Обикновено с оповестените известия се показват имената и телефонният номер на клиента, а в профил е изписан самият проблем, като да вземем за пример „ Некоректен е. Не си взе пратката от доставчика “. Не са малко и случаите, в които клиенти поръчват стока, да вземем за пример дреха, връщат я, търговецът изпраща поискания нов размер, а най-после клиентът още веднъж не взима стоката. Така се стига до обстановка, в която е-търговецът заплаща всички доставки и от единствено една поръчка той в действителност губи пари.

Друг случай от с. Лехчево е с жена, която си поръчва продукт с щампа нейна фотография. „ Наложи се да изхвърлим продукта, както и да платим 2 доставки! “, написа засегнат търговецът и моли да не се пращат артикули на този клиент. Последните данни демонстрират, че има над 4300 сигнала и повече от 113 000 търсения в съответния самобитен указател.

Друг сходен уебсайт за недоволства при извършване на покупки в интернет пространството съставлява осведомително табло, на което всеки може да показа своите несгоди. „ Тук ще бъдете чути – можете да пишете за хората или институциите, където са ви обидили, излъгали или постъпили неточно с вас, без значение дали това се е случило в държавно институция, магазин или банка “, гласи заглавната страница на уеб страницата. В него към изявленията има прикрепени екранни фотоси на съответните онлайн магазини или даже фотоси на даден клиент, който е бил неточен към търговеца.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР