Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите

...
Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите
Коментари Харесай

От 16 март НАП пуска предварително попълнени данъчни декларации


Електронната услуга за авансово попълнените данъчни заявления за облагане приходите на физическите лица ще бъде пусната на 16 март, оповестяват от Национална агенция за приходите. За първи път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца, напомнят от приходната организация.

В авансово попълнените данъчни заявления се включват приходите по трудов контракт, възнаграждения и цивилен контракти, приходите от наем при отдаване на парцел на юридически лица и аграрни дотации.

Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния личен идентификационен код на приходната организация или с електронен автограф.

В момента пощенски оператори поправят подадени от тях данни в приходната организация, с цел да се отстраняват случаите, в които ЕГН на чиновник на юридическо лице е посочено като адресат на суми по натрапен платеж, а на процедура изпращачи на пратките, надлежно действителни получатели на заплащанията, са компании.

Крайният период за обявление на приходите от физическите лица е 5 май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР