Електронната рецепта е доста необходима - в момента много лекарства

...
Електронната рецепта е доста необходима - в момента много лекарства
Коментари Харесай

Доктор: С електронна рецепта се контролира, ако ти изпишат по-скъпо лекарство

Електронната рецепта е много нужна - сега доста медикаменти не се предписват от генерици, предписват се скъпите поради комисиони. С е-рецептата може да се наблюдава какви медикаменти се предписват, с цел да се управляват недобросъвестните лекари ". Това съобщи доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн в ефира на Нова.

По думите му доста хора нямат интерес от електронното досие и рецепта, по тази причина мнозина =в опазването на здравето работят срещу цифровизация на опазването на здравето.

" Все още доста детайли се придвижват и документират на хартия в Германия и Швейцария. В други страни като Швеция, Дания, Португалия и Англия системата е напълно цифровизирана. Ползата от това е по-лесната работа с данните, а и по-доброто следене на болничната история ", изясни той. И добави, че в случай че данните на пациентите бъдат кодирани с неизвестен идентификатор, може да се отбрани информацията и единствено съответният пациент да ревизира своето досие.

" Нека се работи с специалисти на международно равнище, които да дадат ноухау по какъв начин най-сигурно да се проектират досиетата. С доцент Антон Тонев сме в непрестанен контакт и обсъждаме благоприятни условия.

Според него равнището на киберсигурността не е високо, поради течът от Национална агенция за приходите. " Дублират се данни. В основата си една система би трябвало да бъде проектирана несъмнено, с техническа обезпеченост. Това е сензитивна персонална информация, да няма приключване на данни ", показа доктор Илиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР