Електронна платформа или т.нар. Дигитална раница“ ще даде възможност от

...
Електронна платформа или т.нар. Дигитална раница“ ще даде възможност от
Коментари Харесай

Безплатни тестове и уроци в Дигиталната раница на ученика през новата учебна година

Електронна платформа или така наречен „ Дигитална раница “ ще даде опция от тази образователна година учениците да се срещат гратис с разнообразни форми на уроци, основани от учители, проби и просветително наличие. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в първия образователен ден.

До платформата, която в най-скоро време ще бъде отворена, ще имат достъп и родителите, с цел да могат да наблюдават какво учат децата им. Министърът изрази вяра образованието да е оптимално присъствено, а насъбраният опит по време на онлайн уроците и новата просветителна платформа да създадат ученето още по-интересно. Като значим приоритет проф. Пенов очерта и работата по механизма за обсег – да се открие всяко дете и да се приобщи в просветителната система.



Министър Пенов откри образователната година в ПГЖПТ „ Христо Смирненски “ в Карлово, която пострада съществено от наводненията, само че бе възобновена от вредите. Той увери, че взаимно с общината и регионалната администрация ще се търсят способи да се усъвършенства учебната среда.



„ Още след бедствието изпратихме специалист от МОН, който да подкрепи процеса на оценяване на вредите. След това се свързахме с други организации, които да подкрепят разчистванията, с цел да имаме естествена образователна среда. И това се случи. Откриваме образователната година тук “, сподели министърът.

По-рано проф. Сашо Пенов откри новата образователна година в столичното 18 СУ „ Уилям Гладстон “.

„ Всяка думичка, всеки термин и разбиране Ви вършат по-богати, по образовани, по-подготвени за живота “, сподели министърът в приветствието си към учениците. По думите му в учебна среда те ще бъдат възпитани да са жители на България и на света и по този начин ще могат да се конкурирате със своите връстници от целия свят. Проф. Пенов благодари за труда на учителите, с помощта на които децата усвояват познания, които са нужни, с цел да просперира България. Той поздрави и родителите, които имат вяра в българското учебно заведение и се стремят да подкрепят процеса на обучение.



Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова откри образователната година в езикова гимназия „ Иван Вазов “ в Пловдив, където е построен съвременен STEM център по стратегия на МОН. В него учениците демонстрираха по какъв начин се отглеждат зеленчуци в Космоса.



„ В този център ще се научите да учите, да творите и да давате своя принос към науката. Сред Вас може да има бъдещи космонавти, инженери, политици – всички специалности са отворени, когато човек е подсилен от всеотдайни учители “, сподели заместник-министърът.

Тя поздрави учениците с новата образователна година и им пожела да бъдат здрави, въодушевени, обичани и подкрепени от своите учители. По-късно Мария Гайдарова участва на тържественото разкриване на академичната образователна година в Медицинския университет в града.

Една здрава образователна година. Това пожела заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова на възпитаници, учители и родители в обединено учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в село Априлово, община Горна Малина.



„ Българският преподавател е нашата вяра. Скромният, само че огромен човек, без който сме немислими. Без който България би осиротяла! “ С тези думи на огромния български държавник Стефан Продев Надя Младенова изрази своето почитание и признателност към учителите. Тази година прага на учебното заведение прекрачиха 10 първокласници, които получиха дарове от заместник-министъра на образованието и науката.

В Ямбол заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова награди дългогодишните преподаватели от езиковата гимназия " Васил Карагьозов " Мая Стойкова, Нели Илиева и Кирил Драгов. В първия образователен ден проф. Чавдарова поздрави учениците, учителите и родителите. По-късно тя беседва с педагогическия екип на гимназията, на която се дискутираха целите за образователната 2022/2023 година

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР