210 деца от пострадалите карловски села тръгнаха на училище тази

...
210 деца от пострадалите карловски села тръгнаха на училище тази
Коментари Харесай

В първия учебен ден: Над 200 деца от наводнените карловски села тръгнаха на училище

210 деца от потърпевшите карловски села потеглиха на учебно заведение тази заран. След като няколко дни не беше ясно дали за тях ще бъде обезпечен превоз, децата бяха извозени до Карлово и Сопот с рейс на държавното сдружение " Автомагистрали ". Първокласникът Симеон от село Богдан, за който ви разказахме нощес в " По света и у нас ", също чу за първи път учебния звънец.

С раница и облекла, обезпечени от учителите и с обичаната си играчка, Симеон прекрачи учебния предел. Сутрин родителите му ще го карат до Сопот, а вечер момчето ще се прибира с обезпечения от общината превоз. Днес рейсът, който ще вози децата от наводнените села, направи първия си курс.

Тошко не е не запомнил водата, защото и той и останалите деца към момента не могат да пият от чешмите. След наводнението, водата към момента е негодна.

" Обсъдихме въпроса вероятно да закупим диспенсер за класната стая и някой от родителите да се ангажира да доставя водата, с цел да може да има децата какво да пият ", сподели Антоанета Атанасова – преподавател.

С подаяние за потърпевшите от наводненията, вместо цветя за учителите. Така стартира 15 септември освен в Карлово и Сопот, само че и в доста учебни заведения в страната. В Поморие учители и родители приготвиха и принадлежности за деца от бедстващите села.

" Утре с още няколко родители ще отидем на място, с цел да помогнем с персонален труд, да занесем дарения, в това число и от нашето учебно заведение – училищен принадлежности и материали ", сподели Ива Кусева, родител.

Нормално стартира и образователната година в професионалната гимназия по жп превоз в Карлово, която първа беше наводнена. Щетите там възлизат на 900 хиляди лв..

Екип на БНТ-Пловдив

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР