Електроенергийният системен оператор и трите електроразпределителни дружества са подготвени за

...
Електроенергийният системен оператор и трите електроразпределителни дружества са подготвени за
Коментари Харесай

Електроразпределителните дружества са готови да направят зимата ни по-топла

Електроенергийният систематичен оператор и трите електроразпределителни сдружения са готови за идния зимен сезон. Това е главният извод от инспекцията на специалисти от Министерството на енергетиката, заяви БГНЕС.
През интервала 24 септември–11 октомври 2019 година бяха инспектирани обекти на „ ЕСО “ ЕАД, „ Електроразпределение ЮГ “ ЕАД, „ Електроразпределение Север “ АД и „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД. Целта бе да бъде открита степента на подготвеност на енергийните обекти за работа при бедствия, с оглед понижаване на неподходящите последици от естествени бедствия и повреди през есенно–зимния сезон 2019-2020 година

На случайно определен принцип бяха тествани енергийни обекти в регионите на градовете Ямбол, Карнобат, Айтос, Бургас, Пловдив, Банско, Разлог, Белица, Гоце Делчев, Хаджидимово, Бяла, Борово, Две могили, Русе, Ветово, Цар Калоян и Глоджево. Обект на инспекциите бяха електрически подстанции, въздушни електропроводи високо, приблизително и ниско напрежение, както и основни станции и трафопостове.

Въздушните електропроводни линии високо напрежение, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани просеки, откри инспекцията.

Голяма част от въздушните електропроводи ниско напрежение, които минават паралелно над тротоарните зони на обитаемоте места, са сменени с изолирани усукани проводници, които не се въздействат от до момента им с клони на дървета. В по-големите градове мрежите за ниско напрежение са построени посредством силови кабели, които са положени подземно.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни сдружения основни станции и трафопостове са минали годишния профилактичен обзор и са готови за работа при зимни условия.

Контролните органи от Министерството на енергетиката откриха, че в подстанциите са изпълнени всички нужни мероприятия, свързани с подготовката им за есенно-зимния сезон.

Във всички тествани сдружения е проведена работата на спешни екипи, които непрекъснато са разполагаем. Така се покрива обслужването на цялата територия на страната. Екипите са оборудвани с високопроходими коли и всички нужни материали за осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР