Електрифициран, ефективен, практичен: най-добрият SUV на Opel за първи път

...
Електрифициран, ефективен, практичен: най-добрият SUV на Opel за първи път
Коментари Харесай

По-голямо удоволствие от шофирането, по-ниски стойности на СО2 емисиите: новият Grandland Hybrid

Електрифициран, ефикасен, удобен: най-хубавият SUV на Opel за първи път с 48-волтова технология
Оптимална съгласуваност: Комбинация от нов бензинов мотор и електрическо задвижване понижава потреблението с към 15%
Перфектен и за града: Напълно електрическо шофиране при ниски скорости
Атрактивен: Вълнуващ дизайн и цялостен комфорт в Grandland Hybrid

Мощен, моден и извънредно динамичен – Opel Grandland е съчетава всичко - състезателен, грациозен длъжностен автомобил, удобен, удобен SUV за деен метод на живот. Най-добрият SUV на Opel предлага цялостно наслаждение от шофирането съчетано с отговорност към околната среда с помощта на необятен избор от други възможности за задвижване, който в този момент добавя с нов вид. Новият Grandland Hybrid с 48-волтова технология надгражда гамата от електрифицирани plug-in хибридни задвижвания и ефикасни разновидности на мотори с вътрешно горене.

Хибридната технология предлага голям брой преимущества с помощта на режим на рекуперация, която е изключително комфортна при пътувания в градски условия при които се поддържа ниска скорост и постоянно се стопира и потегля, което разрешава батерията да се зарежда и да се кара напълно на ток.

В съпоставяне с моделите с мотор с вътрешно горене, разходът на гориво и излъчванията на CO2 са понижени с към 15 %. При ниски скорости водачите на Grandland Hybrid могат да карат с нулеви местни излъчвания. Батерията се презарежда при понижаване на скоростта, което значи че Grandland Hybrid не е нужно да бъде презареждан посредством електрически контакт или станция за зареждане. Благодарение на оптималната съгласуваност на цялата система, притежателите на Grandland Hybrid могат да се насладят на високо равнище на комфорт при шофиране. В допълнение с помощта на компактния дизайн на хибридната система не се губи място в интериора и се разполага с задоволително пространство.

„ Новият Grandland Hybrid с 48-волтова технология разполага с всички нужни качества, с които сме привикнали в нашия SUV от най-голям клас - от реформаторски технологии като опционалната Intelli-Lux LED® Pixel Matrix светлина до извънредно удобен интериор. С новата електрифицирана хибридна система удоволствието от шофирането в Grandland към този момент е още по-ефективно. Разходът на гориво и излъчванията понижават, комфортът при шофиране се усилва, ” съобщи Патрик Дингер, началник на Opel в Германия.

Ефективна хибридна система: разходът е понижен, шофирането още по-приятно

Задвижващата система на новият Opel Grandland Hybrid включва литиево-йонна батерия, която се зарежда автоматизирано при избрани условия на шофиране, и нов 1,2-литров турбо бензинов мотор. Трицилиндровият мотор със 100 кВ/136 к.с. е създаден особено за хибридна приложимост и идва в композиция с нова електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител и електрически мотор с мощ 21 кВ/28 к.с.

Благодарение на комбинацията от бензинов мотор и електрически мотор, потреблението и излъчванията на CO2 в Grandland Hybrid (разход на гориво съгласно WLTP: 5,7-5,5 л/100 км, излъчвания на CO2 128-124 г/км; всяка комбинирана) са по-ниски с 15% спрямо тези на Grandland 1.2 Turbo мотор с вътрешно горене, с осемстепенен автоматик (разход на гориво съгласно WLTP1: 6,7-6,4 л/100 км, CO2 излъчвания 151-145 г/км; всяка комбинирана).

Технологията е изключително ефикасна в градския трафик. Електрическото задвижване поддържа бензиновия мотор при ускоряване и тръгване от място. Електрическият мотор способства за въртящия миг, изключително при ниски обороти на мотора, което благоприятства динамичността на шофиране и понижава CO2 излъчванията. При ниски скорости електрическият мотор разрешава изцяло електрическо шофиране до един километър или до 50 % от времето на шофиране в града (благодарение на рекуперацията). Когато Grandland Hybrid се забави при по-високи скорости, бензиновият мотор се изключва, до момента в който електрическият мотор работи като генератор за презареждане на 48-волтовата батерия на хибридната система. Оптимално координираната система е проектирана да обезпечава постоянно най-хубава продуктивност с най-ниска консумация на сила.

В взаимозависимост от желанията си за шофиране, водачите на Grandland Hybrid могат да избират сред трите режима Eco, Normal и Sport. От място новият Grandland Hybrid форсира до 100 км/ч единствено за 10 секунди. Електрифицираният SUV на Opel може да доближи оптималната скорост до 200 км/ч.

Новият Grandland Hybrid освен предлага комфорт и наслаждение от шофирането, само че е и извънредно удобен и ефикасен: с помощта на компактния дизайн – електрическият мотор е интегриран в корпуса на трансмисията, 48-волтовата батерия е ситуирана под лявата предна седалка – водачите на хибрид могат да употребяват цялостния товарен потенциал на Opel Grandland до 1 652 литра. Grandland Hybrid предлага и потенциал на изтегляне до 1 250 кг – съвършен за служебни командировки или пътешествия и почивки със фамилията.

Модерен цифров екран с нужната информация за лидера: явен аспект на характерните за хибрида данни

Както при всеки Opel Grandland, по този начин и при хибридния вид, водачите могат да наблюдават най-важната информация, която е ситуирана върху изцяло цифровия 12-инчов екран на таблото. В допълнение към нормалните екрани, интерфейсът дава спомагателни забавни данни характерни за хибрида. Той осведоми лидера непрекъснато по отношение на мощността, със наследник цвят за скоростта при напълно електрическо шофиране и бял екран за работа на мотора с вътрешно горене. Показва енергийния поток сред батерията, бензиновия мотор и колелата, както и положението на зареждане на батерията в разнообразни цветове. А най-важните данни за изминатото разстояние, времето за пътешестване, междинното ползване, оставащия пробег и % на чисто електрически маршрут се обобщават, когато автомобилът е изключен.

За извънреден комфорт: идеално функционираща хибридна система, голям брой функционалности

Друго преимущество на хибридната система и нейните съставни елементи: лидерът и пасажерите се радват на високо равнище на комфорт при шофиране с помощта на оптималната съгласуваност и безпроблемната промяна на предавките. Grandland Hybrid акцентира това с огромен избор от технологии и функционалности за улеснение, които са общоприети според от равнището на съоръжение на автомобила. В допълнение към многочислените общоприети, най-съвременни асистиращи системи и технологии каквито са Intelli-Lux LED® Pixel Matrix светлина без отражения, интегрирана от двете страни на лицето на марката Opel Vizor с общо 168 LED детайла или 360-градусовата камера обезпечава най-високо равнище на сигурност за всички участници в придвижването на пътя. Предлагат се и отключване и пускане без ключ, както и отваряне на капака на багажника врата със свободни ръце.

Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto мултимедийни информационно-развлекателни системи с пъстър сензорен екран подсигуряват най-хубавото развлечение и съгласуваност. В взаимозависимост от разновидността на модела, смарт телефоните се зареждат безжично общоприетоо или като алтернатива. При предпочитание лидерът и пасажерът начело могат да се насладят на комфортни ергономични седалки, сертифицирани от AGR.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР