Електрическите скутери са навсякъде в Прага. Те са хиляди, никой

...
Електрическите скутери са навсякъде в Прага. Те са хиляди, никой
Коментари Харесай

По примера на Париж: Прага забранява електрическите тротинетки в някои квартали

Електрическите скутери са на всички места в Прага. Те са хиляди, никой не знае точния им брой. И макар че проектирани като комфортен природощадящ превоз, в несъответствуващите ръце могат да се трансфорат в опасност.

За младежите тротинетките са по-скоро атракция, в сравнение с средство за напредване.

" Най-честите нарушавания на хората, които карат скутери, са качване на тротоари, прекосяване през пешеходна пътека, ръководство в противоположна посока. Те не знаят разпоредбите за придвижване и даже постоянно карат под въздействието на алкохол " сподели Ирина Ернестова, представител на Общинска полиция.

Ръководството на историческия квартал в Прага е решило да забрани изцяло скутерите, както преди 7 години бяха неразрешени сегуеите . Но казусът е по-сложен, тъй че диалозите сред виновните институции към момента не престават.

" В момента няма закон, който да ни разрешава да ги забраним ", уточни Зденек Хриб, заместник-кмет по превоза на Прага. " Би било оптимално, в случай че градовете имат пълномощията да заявят какво желаят да се случи на тяхна територия и по какъв начин да го създадат по един транспарантен метод ", добави още Хриб.

Модерните технологии още веднъж изпревариха законодателния развой и в този момент се водят договаряния сред общината и министерството на превоза по какъв начин най-добре да се контролира обстановката .

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР