Електрическите превозни средства вече се превръщат в семейни превозни средства,

...
Електрическите превозни средства вече се превръщат в семейни превозни средства,
Коментари Харесай

Елколите и тези с ДВГ – сравнение за каране в дълги разстояния

Електрическите транспортни средства към този момент се трансформират в фамилни транспортни средства, подобаващи за ежедневна приложимост. Корейският производител Kia показва по какъв начин електрическите коли могат да устоят на по-големи дистанции. За тази цел Kia поръча представително относително изследване от института за пазарни изследвания Innofact. Анкетирани са 600 водачи с деца под 18-годишна възраст, като 300 от тях имат най-малко един електромобил в семейството.

Останалите 300 респонденти, които имат единствено транспортни средства с мотори с вътрешно горене (включително хибриди), са служили като група за съпоставяне. И двете групи са представителни. Резултатите биха посочили, че електрическите коли като фамилни коли могат да се оправят с транспортните средства с вътрешно горене даже на дълги дистанции, оповестяват от Kia.

Това е изключително явно в честотите на паузите за прекъсване. Те са съвсем идентични за водачи на електроавтомобили и фамилии, които карат коли с мотори с вътрешно горене. И в двете групи повече от 80 % от интервюираните са си почивали минимум на всеки три часа при по-дълги пътувания с кола с деца (електрическа кола: 88 %, мотор с вътрешно горене: 81 процента). Около половината даже си вземат отмора най-малко на всеки два часа (E: 54 %, V: 46 процента).

Съществува също необятно единодушие сред водачите на елколи и с мотори с вътрешно горене във връзка с желаната дълготрайност на почивките. Дори при оптимално изминато разстояние, разликите са управляеми. На въпрос за най-дългото разстояние, което са минали с децата си в колата, повече от половината консуматори на елколи (51 процента) показват дистанции от над 500 километра, 15 % са минали дистанции от повече от 1000 километра.

Тези стойности са по-високи за водачите на коли с ДВГ - 69 % са минали повече от 500 километра и 26 % повече от 1000 километра. Все отново би трябвало да се има поради, че може да става въпрос и за пътувания, които са били осъществени от дълго време - за разлика от тези на елшофьорите, тъй като 90 % от тях имат своя елмобил от най-много три години. Фактът, че дългите пътувания към този момент не са нещо извънредно за притежателите на електрически коли, се дължи и на възходящия обсег на електрически транспортни средства.

Повече от половината от е-шофьорите (51 процента) декларират, че могат да карат повече от 300 километра по автомагистралата при естествени условия през лятото, преди да настъпи идващото прекъсване за зареждане. Други 32 % са минали 200 до 300 километра, преди да се наложи да заредят.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР