Електрическите превозни средства са по-тежки от аналозите им, задвижвани с

...
Електрическите превозни средства са по-тежки от аналозите им, задвижвани с
Коментари Харесай

Експеримент при 100 км/ч: Мантинелите не спират тежките електромобили на пътя

Електрическите транспортни средства са по-тежки от аналозите им, задвижвани с мотори с вътрешно горене. Масивните пакети акумулатори, от които се нуждаят електрическите автомобили, са част от оборудването им, като са интегрирани в пода и понижават центъра на тежестта. Това усъвършенства ръководството, само че се трансформира в същинско провокации за съществуващата инфраструктура и най-много за сигурността на пътя.

Доказателство за това са извършените проби от екип от университета в Небраска, който катапултира електрически пикап Rivian R1T против общоприета стоманена мантинела със скорост 100 км/ч, с цел да ревизира дали тя ще издържи. 

Електрическият пикап Rivian минава през стоманената мантинела, като че ли я няма, като към момента резервира задоволително инерция, с цел да прескочи бетонна бариера, ситуирана зад парапета.

Екипът тества и Tesla Model 3, като бариерата също не съумя да спре електрическия седан. Той безусловно повдигна мантинелата, минавайки под нея, оповестява automedia.investor.bg.

Предстоят да бъдат извършени още тествания, като те ще бъдат върху новата мантинела Midwest Guardrail System, която ще се употребява по пътища в Съединени американски щати. Тя е проектирана да стопира транспортни средства с тегло до 2300 кг, което обаче е по-малко от това на доста от новите електрически автомобили.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР