Hyundai изобретява по-просторна жабка само за електромобили

...
Електрическите превозни средства могат да предложат няколко предимства като тишина,
Коментари Харесай

Електрическите превозни средства могат да предложат няколко предимства като тишина, гладко подаване на мощност и по-ниски оперативни разходи. Сега Hyundai Motor Group добавя още едно удобство към този списък: по-голямо и по-добро жабка.

Новопроектираната жабка е моделирана на горните кошчета в самолетите, каза Hyundai Motor Group във вторник. Хем е по-просторен отвътре, хем е по-малко вероятно да удари пътниците на предните седалки в коленете, когато вратата му се отвори.

Първо ще се появи в EV9, голям електрически SUV от свързаната с Hyundai марка Kia, който ще бъде пуснат в продажба по-късно тази година.

Изобретението на арматурното табло спечели златен медал във вътрешен конкурс в Hyundai Mobis, подразделението за авточасти на Hyundai Motor. Служителите бяха помолени да разработят нови концепции, които биха могли да бъдат пуснати в производство - но тази ще работи само в електрическо превозно средство. Ето защо.

Натъпкан от десетилетия

В продължение на десетилетия жабките в традиционните превозни средства, задвижвани с бензин, са били принудени да се конкурират за място с климатичните машини. Вентилаторът за променлив ток обикновено се разполага точно зад жабката - не само заема място, което би могло да се използва за съхранение на неща (най-вече не ръкавици), но също така гарантира, че вратата на кутията се отваря надолу към коленете на пътника.

защита на деца детекция

Но в електрическото превозно средство липсата на голям двигател с вътрешно горене под капака освобождава много място.

2024 EV9 GT-Line 2024 EV9 GT-Line Киа

Част от това допълнително пространство може да се справи с вентилатора, което от своя страна освобождава място за новия дизайн на жабката на Hyundai Mobis. Вратата, вместо просто да се люлее надолу като традиционните отделения, вместо това се плъзга леко надолу и встрани, когато се отвори.

Вътре преработената жабка има 8 литра място за съхранение - 45% повече от конвенционалните 5,5 литра - според Hyundai Mobis.

Други автомобилни производители са се възползвали от това допълнително пространство под арматурното табло по други начини. Например, Toyota избягва изцяло жабката в своите електрически превозни средства, Toyota BZ4X и Lexus RZ 450e. Вместо това, дизайнерите на Toyota добавиха допълнително място за съхранение другаде в купето и поставиха скрит лъчист нагревател там, където обикновено е жабката. Според Toyota в студено време този нагревател намалява пробега на превозните средства по-малко, отколкото традиционното отопление с продухван въздух.

Електрическо превозно средство е включено в зарядно устройство в Лос Анджелис, четвъртък, 25 август 2022 г. Електрическо превозно средство е включено в зарядно устройство в Лос Анджелис, четвъртък, 25 август 2022 г. Jae C. Hong/AP

Защо се нарича жабка

Днешната жабка е пряк наследник на кошчетата за съхранение в ранните автомобили, които обикновено са били на пода или под седалката. В онези дни шофьорите често носеха ръкавици, защото повечето коли не бяха напълно затворени, излагайки ги на студен въздух, мръсотия и прах.

В книгата си от 1909 г. „Жената и колата: разговорлив малък наръчник за всички жени, които шофират или искат да карат“, Дороти Левит – описана във въведението като „най-голямата жена автомобилист и боторист на света“ – обсъжда най-доброто нещо като ръкавици за носене.

Дороти Левит с нейната кола De Dion. Дороти Левит с нейната кола De Dion. Хорас У. Никълс/Университетска библиотека Макгил

(Левит, който спечели състезание с моторни лодки, както и състезания с автомобили, посъветва да не носите вълна, тъй като пречи на доброто захващане на волана.) Когато излиза от колата, тя отбелязва: „Ще намерите място за тези ръкавици в малкото чекмедже под седалката на колата.”

„Това малко чекмедже е тайната на изящния шофьор“, пише тя. „Какво ще поставите там зависи от вашия вкус, но следните предмети са това, което ви съветвам да имате в неговите ниши. Чифт чисти ръкавици, допълнителна носна кърпа, чист воал, пудра (освен ако не ги презирате), фиби за коса и обикновени фиби, ръчно огледало — и някои шоколадови бонбони понякога действат много успокояващо!“

Времената се промениха. Днес Nationwide Insurance съветва на уебсайта си, че хората трябва да пазят - освен правни документи, свързани с автомобила - писалка и хартия, фенерче, салфетки, дезинфектант за ръце и високоенергийни закуски, наред с други неща.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР