Електрическите и хибридните автомобили са все по-разпространени и постепенно печелят

...
Електрическите и хибридните автомобили са все по-разпространени и постепенно печелят
Коментари Харесай

Партньор на Boeing пуска електрически самолети през 2022 година

Електрическите и хибридните коли са все по-разпространени и последователно печелят пазарен дял против бензина и дизела. Но следва нова революционна ера - тази на електрическите самолети.

Подкрепяният от Boeing стартъп Zunum Aero възнамерява да достави своя първи хибриден електрически аероплан през 2022 година, поставяйки началото на нова епоха в районните полети, оповестява Bloomberg.

Купувачът е JetSuite, дребна чартърна американска самолетна компания с проекти за разширение на бизнеса на национално равнище. Тя ще получи 100 самолета, в които ще се настанят по 12 пасажери.

 Електрическите самолети са по-близо, в сравнение с си мислите
Електрическите самолети са по-близо, в сравнение с си мислите

Вече няколко компании създават такива планове

Сделката поддържа напъните на Zunum за елиминиране на нездравословните излъчвания и моторите с вътрешно горене, употребявайки напредващата технология на батериите, наложена от автомобилната промишленост.

Компанията се състезава с съперници като европейския колос Airbus, нискотарифния транспортьор EasyJey и други в създаването на подобен аероплан. Американската войска и НАСА също развиват сходни планове.

" JetSuite, с традицията за изменящите се парадигми в авиацията, е съвършен сътрудник за нас в това започващо съдействие. Имаме обща визия за фундаменталната промяна и възстановяване на метода, по който хората живеят и пътуват ", сподели Ашиш Кумар, основен изпълнителен шеф на Zunum.

 Един от най-големите авиопревозвачи в Европа ще употребява електрически самолети
Един от най-големите авиопревозвачи в Европа ще употребява електрически самолети

EasyJet се надява това да стане в границите на едно или две десетилетия

JetSuite към този момент резервира " дребна част " от първите 100 самолета Zunum Aero 10, които ще бъдат създадени, а времето на оставащите доставки ще бъде несъмнено с наближаването на 2022 година

Близки и далечни полети

Самолетите ще обслужват късите чартърни полети, само че и постоянните полети на самолетната компания. Малкият ZA10 ще има обсег от 1126 км, когато бъде въведен през 2022 година, а по-големият ZA50, който ще бъде въведен малко по-късно, ще може да измине 1600 км.

Zunum създава и създава прототипи за електродвигатели, захранващи и термални системи, електроника, тихи вентилатори и платформи за ръководство.

Те ще бъдат тествани на земята по-късно тази година и при започване на 2019 година, преди започването на летателното тестване. Работата се прави в центровете на компанията във Вашингтон, Илинойс и Индиана.

Компанията възнамерява да модифицира и електрифицира съществуващите двумоторни самолети на стадии за полетните тествания, сподели Кумар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР