Електрическите автомобили търпят няколко упрека, които все още им тежат.

...
Електрическите автомобили търпят няколко упрека, които все още им тежат.
Коментари Харесай

Откриха ли Светия Граал за електромобилите

Електрическите коли търпят няколко упрека, които към момента им тежат. Един от най-често посочваните е фактът, че литиево-йонните акумулатори се зареждат постепенно и това е проблем, в случай че се наложи зареждане, когато ти следва път. Часовете престой на зарядната станция не могат да се съпоставят по никакъв метод с неколкото минути, които престояваш на бензиноколонката.
Но израелска стартъп компания твърди, че е намерила Светия Граал. Твърдението е просто: нашата батерия се зарежда за 5 минути. Не единствено това, само че за тези 5 минути ще бъде обезпечен пробег до 480 км, което се равнява на батерия с най-малко 75 кВтч потенциал, инсталирана в автомобил от междинния клас.
Технологията, на която се обляга StoreDot, е химически синтезирани органични молекули с небиологичен генезис. Тези молекули имат неповторими настройващи се оптични и електрохимични свойства, които разрешават по-добро показване на устройствата за предпазване на сила.
В израелския стартъп вложител е Daimler с поделението си за камиони, който вложи $60 млн. Средства в компанията са налели още Samsung Ventures и Norma Investments, инвеститорска компания, свързвана с Роман Абрамович.

StoreDot имат упоритостите да стартират всеобщо произвеждане в личния си цех OneGiga, което би трябвало да стане до 2022 година Плановете звучат още по-впечатляващо с желанията за цех в Китай, който да има потенциал от 1 до 10 GWh годишно.

Проблемът на всичко това е, че за момента звучи като положително благопожелание. Няма информация за надеждност, а въпросните $60 млн. са като капка в морето. Проблемът с новите решения за акумулатори се крие във обстоятелството, че би трябвало да обединиш в едно решение батерия, която е относително евтина, която се зарежда бързо и е с висока енергийна компактност. Ако това решение излезе от сферата на пожеланията и стигне до произвеждане, тогава то в действителност би могло да се трансформира в Светия Граал за електрическите автомобили. Очакваме да забележим.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Tesla Model S замърсява индиректно повече от Mitsubishi Mirage

Изграждат 16 бързозарядни станции за електрически автомобили у нас

Масовата електромобилизация в Щатите е под въпрос
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР