Електрическите автомобили са по-благоприятни за околната среда от конвенционалните модели

...
Електрическите автомобили са по-благоприятни за околната среда от конвенционалните модели
Коментари Харесай

Дори и с ток от въглища електромобилите са по-чисти

Електрическите коли са по-благоприятни за околната среда от стандартните модели на бензин и разликата ще се усили в бъдеще, когато потреблението на въглища продължи да понижава. Това е заключението на проучване на Bloomberg New Energy Finance, което демонстрира, че излъчванията въглероден диоксид от колите на ток са с 40% по-ниски от тези на моделите с мотор с вътрешно горене.

Разликата е най-голяма във Англия, която разчита най-вече на сила от възобновими източници. Но даже и в Китай, която разчита надалеч повече на въглища, електрическите автомобили се показват по-добре.

Докладът дава изясненост в дебата за излъчванията на електрическите автомобили през целия им живот - които, въпреки и да не замърсяват по време на придвижване, въпреки всичко на редица места употребяват електричество, генерирано от изкопаеми горива.

Докладът приема, че електрическите автомобили ще стават все по-чисти в идващите години, откакто затварянето на въглищни централи продължи, а повече сила се генерира от ВЕИ - развой, който е забележим съвсем на всички места в света, с изключение на в Югоизточна Азия.

" Когато един автомобил с мотор с вътрешно горене излезе от завода, излъчванията му за километър към този момент са ясни, само че за електрическите автомобили те падат всяка година ", споделя Колин Маккерейчър, транспортен анализатор в BNEF.

 Снимка 400253

Таблицата нагоре демонстрира прогнозата по тази причина какъв брой ще се усили разликата. Очаква се Китай също да реализира огромен напредък през идващите години.

Във Англия ВЕИ ще понижат излъчванията от електрическите автомобили с до 90% до 2040, а в Япония - с над една трета.

Световният дял на производството на електричество от чисти източници ще се усили от 38 % през 2018 година до 63 % през 2040 година, гласи прогнозата.Така замърсяването от електрическите автомобили ще понижава с сред 3 и 10 % годишно, до момента в който на колите с ДВГ - с 1,9 % годишно до 2040.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР