Електрическата енергия в автомобила захранва акумулаторната батерия, алтернатора и други

...
Електрическата енергия в автомобила захранва акумулаторната батерия, алтернатора и други
Коментари Харесай

Кои са най-често срещаните електрически проблеми по автомобила?

Електрическата сила в автомобила зарежда акумулаторната батерия, алтернатора и други работещи с ток механизми, подава искра на свещите в мотора и е виновна за работата на доста други системи. Неправилното окабеляване, да вземем за пример, може да докара до срив в показанията на датчици, на автоматиката, до повреди на електрическо съоръжение и други съществени последствия. Късото съединяване по веригите на бордовата мрежа е изключително рисково, защото може да провокира пожар в автомобила.
Прочетете още
Електрическите повреди би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-скоро. Помислете в точния момент за най-често срещаните неизправности в електрическата система на автомобила и аргументите за тяхното пораждане.

Кои съставни елементи на електрическата апаратура се скапват най-често

Късо съединяване може да докара до нередовност на цялото електрическо окабеляване. Всички машини имат предпазители, които предотвратяват щета на цялата система, само че има моменти, когато те не работят. Най-често пораждат проблеми в следните възли:
кабелен вързоп на мотора. Този детайл се намира под капака;кутия с предпазители. Този блок е обвързван към кабелния вързоп на двигателя;кабелен вързоп на електронния блок за ръководство на мотора на автомобила. Повредите по него могат да създадат работата на автомобила невъзможна;окабеляване за осветителни тела. Намира се под предния панел в салона на автомобила;отделни съставни елементи на окабеляването на значими възли;кутии за релета и предпазители.
Можем да очертаем най-често срещаните проблеми с електричеството на автомобила.
 Снимка 329277
Акумулаторната  батерия

Животът на батерията е 5-7 години. Обикновено силата на батерията пада последователно. Първият симптом е слабото въртене на мотора при запалване. Ситуацията се утежнява от ниските температури, които съществено натоварват батерията. Напълно разреденият батерия не може да обезпечи запалване, написа Money.

Електронната система на автомобила зависи от стабилността на зареждането. Слабата батерия не е в положение да обезпечи непрестанно зареждане с електрическа енергия, вследствие на което пораждат повреди. Някои притежатели на коли в тази обстановка стартират да търсят повода, като изследват датчици и връзки. За да не губите доста време на стадия на диагностика, пробата би трябвало да стартира с батерията.

Ако батерията се разрежда доста бързо, повода може да е утечка на ток в някой от консуматорите.

Осветителни  крушки

Автомобилните крушки имат стеснен живот. Ако изгорят, елементарно се сменят. Ако обаче крушките започнаха да светят доста едва и да работят с спирания, това се дължи на нередовност на автоелектрическата апаратура. Проблемът може да бъде породен от развалена акумулаторна батерия, разхлабени контакти, отпуснат ремък на алтернатора. Корозията на електрическите връзки също способства за намаляване успеваемостта на фаровете.
 Снимка 344557
Липса на зареждане при работещ мотор

Причината за това може да е неприятен контакт, изхабяване на четките, повреди по окабеляването на генератора или на регулатора на напрежението.

Късо съединяване

Това е един от най-често срещаните проблеми електрическата апаратура. Може да възникне заради нарушаване на изолацията на проводници, съединители, нередовност на автомобилни лампи, уреди и други съставни елементи. Много е мъчно да се открият другите източници за този постоянно срещат проблем.

Най-честата причина за късо съединяване е развалената изолираност на проводник. Тъй като кабелите на автомобила са добре предпазени, казусът нормално се появява след осъществяване на някаква ремонтна интервенция. Например след главен ремонт на мотора или промяна на комплект съединител. Късо съединяване може да възникне и заради погрешно инсталиране на в допълнение съоръжение.

Неизправност на блока за ръководство на мотора

Електронният блок за ръководство на мотора е компютър, който обезпечава действието на всички системи на автомобила. Той е задоволително благонадежден, тъй че неговите повреди нормално са свързани с външни аргументи. Те могат да зародят заради претоварване на мощността, неприятни връзки, неприятно заземяване. Ако този блок е повреден, то той би трябвало да се смени изцяло.

Корозия или нечистотия по клемите на  акумулатора

С течение на времето върху клемите на батерията може да се образува зелено покритие. Основната причина за това е химическа реакция. Това може да се случи и заради неочакван скок на напрежението от генератора. Не бързайте да сменяте батерията, първо отстранете клемите от батерията и ги почистете добре. Ако клемите на батерията са съществено развалени, те ще би трябвало да бъдат заменени.

Дефектни електрически връзки и контакти

Работата на електрическото съоръжение зависи от непрекъснатостта на зареждането с електрически ток. Всеки съставен елемент на електрическата мрежа може да се повреди с времето. Обичайно е връзките да се разхлабят или корозират. Повечето типове електрически конектори в актуалните коли са добре предпазени. Но влагата и замърсяването могат да причинят тяхното увреждане.

Освен това непрекъснатите трептения по време на придвижване способстват за повреди. Те предизвикват разхлабване на гайки и винтове, разхлабване на съединители и така нататък

Лошо заземяване

Обикновено не се обръща внимание на този проблем, когато става въпрос за неизправности в електрическата система. Електрическият ток минава от плюс към минус и е вътре в затворена система. Ако няма положително заземяване, електрическия поток се прекъсва.

Ръждясал или развинтен винт или конектор може да аргументи прегряване на електрическото съоръжение, проблеми със стартирането на мотора и така нататък Превозното средство има огромен брой заземяващи връзки. Те могат да бъдат ситуирани в скрити кухини. Решаването на този проблем е елементарно.

Причини за щета на електричес ката система  на автомобила

Повредите могат да бъдат породени от разнообразни фактори. Особено постоянно се срещат при използвани коли, които са били аварирали или ремонтирани от фенове електротехници. При новите коли проблемите с електрическата система се случват рядко.

Ето главните аргументи за проблемите:
мокри проводници. Проводниците могат да се окислят, което води до неприятен контакт;остаряло окабеляване. Те способстват за разпадането на детайлите. Обикновено това се случва на старите автомобили;контактно окисление. Например, заради непрекъснатото формиране на конденз в купето или под капака. Това се случва при чести температурни промени;нараняване и разкъсване на проводници заради нехаен ремонт на колата или никаква механична повреда. Може да аргументи съществени проблеми, а от време на време е мъчно да се разпознават.
Признаци за електрическа щета в колата ви

Можете да идентифицирате електрическа щета по следните признаци:
моторът работи неравномерно, оборотите падат;разходът на гориво се усилва. Причината за това може да е неправилната работа на компютъра и датчиците, които погрешно предават сигнали към системата;автомобилът не може да възпламени. Обърнете внимание на електрическите детайли в региона на стартера или контактната група на ключа за запалване;кодовете за неточности се демонстрират на екрана на бордовия компютър, знакът за инспекция на мотора Check Engine свети. Това нормално се предизвиква от дефектно окабеляване;електрическите уреди не работят вярно. Ако подсветката не работи, вентилаторът не се върти, чистачките не се включват, всичко това демонстрира проблеми с електрическата система на автомобила.
Не забравяйте: естествената работа на електрическата система е причина за безпроблемна работа на автомобила.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР