Eldrive и Shell България подписаха споразумение за изграждане на станции

...
Eldrive и Shell България подписаха споразумение за изграждане на станции
Коментари Харесай

Вече можеш да заредиш и ток на Shell

Eldrive и Shell България подписаха съглашение за създаване на станции за зареждане на електрически коли в комерсиалните комплекси Shell в България. Eldrive ще конфигурира станции за бързо зареждане в 16 Shell обекта, ситуирани на съществени пътища и автомагистрали в страната. Първите станции за бързо зареждане са конфигурирани в Shell Велико Търново и Shell Любимец, и са пуснати в употреба от 1 ноември 2017 година Останалите точки за зареждане се чака да бъдат пуснати в употреба до края на първото тримесечие на 2018 година

Това партньорство ще направи Eldrive най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически коли в страната и единственият оператор с национално покритие, до момента в който Shell ще бъде първата и единствена верига бензиностанции в България, която подхваща подобен огромен план за зареждане на електрически коли с бързозарядни станции. Инсталираните зарядни станции са с мощ 50 kWt DC, което прави допустимо батериите на най-разпространените марки на електрически автомобили да се зареждат до 80% за по-малко от 20 минути.

Услугата започва директно след горещите вести от средата на м. октомври за подписаното съглашение на Shell за закупуване на NewMotion, един от най-големите европейски снабдители на зареждане на електрически коли и за това, че Англия е първата страна, в която Shell Recharge, новото устройство за бързо зареждане на електрически коли, ще бъде налично. Тези начинания потвърждават, че Shell създава цялостен набор от решения за зареждане на електрически коли и показва уговорката си да дава на своите клиенти избор от горива с развиването на новите технологии, които съжителстват с обичайните транспортни горива.

" За нас е наслаждение да сме измежду първите страни, където Shell вкарва бързозарядни станции за електрически коли в своите търговски обекти. Това би означавало повече улеснение за нашите клиенти да зареждат колите си в придвижване и ще ни разреши да разтеглим гамата от горива, които предлагаме ", показа Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

„ Стратегическото партньорство с Shell e значима стъпка в нашето развиване, тъй като на процедура трансформира мрежата на Eldrive в един приключен артикул с национално покритие. С него електромобилността става действителна опция на стандартния автотранспорт, която в същото време е по-евтина и не замърсява околната среда. “ разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Eldrive.

За еМобилити
еМобилити интернешънъл АД е компанията, която оперира под марката Eldrive на територията на Югоизточна Европа. Дружеството построява и ръководи инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дълготрайно наемане на електрически автомобили. Към момента зарядните станции в мрежата на Eldrive са 24 в страната, с общо 34 точки за зареждане. От компанията възнамеряват да изградят към 500 точки за зареждане в района с фокус върху бързозарядни местоположения. Водещ вложител в компанията е NEVEQ II - фонд за рисков капитал, който влага главно в софтуерни компании.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР