Елбансан. Днес в Елбасан ще се проведе седмата съвместна среща

...
Елбансан. Днес в Елбасан ще се проведе седмата съвместна среща
Коментари Харесай

РСЕ : В Елбасан ще се проведе съвместно заседание на правителствата на Албания и Косово

Елбансан. Днес в Елбасан ще се организира седмата взаимна среща на държавните управления на Албания и Косово, в границите на което се чака да бъдат подписани редица междудържавни съглашения, предава македонската редакция на Радио „ Слободна Европа “.

Вече беше оповестено, че ще бъдат подписани съглашения за обществено обезпечаване, за 5-годишно позволение за престояване, както и съглашение за улеснение на признаването на дипломи сред двете страни, оповестяват косовските медии.

Ще бъде подписан и меморандум за правене на предпроектно изследване за създаване и рехабилитация на жп правата Дуръс-Прищина. Очаква се съглашения да има и в областта на сигурността, само че към този момент не се оповестяват детайлности.

Първото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни се организира през 2014 година в косовския град Призрен. До момента двете страни са подписали 86 съглашения, само че някои от тях остават единствено в протоколната статистика, защото по този начин или другояче не бяха изпълнени.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР