Екзотичното масло от манго все по-често може да се намери

...
Екзотичното масло от манго все по-често може да се намери
Коментари Харесай

Масло от манго и ползите от него за грижа за кожата

Екзотичното масло от манго все по-често може да се откри в разнообразни типове кулинарни предписания, както и рекомендации за ежедневна грижа за хубостта. На негова основа се основават и голям брой органични козметични артикули, които са доста известни по света. Какво си коства да знаете за тази неповторима растителна съставна част?

Едно от главните преимущества на маслото от манго е високото наличие на есенциални мастни киселини, като олеинова киселина и стеаринова киселина. Тези мастни киселини способстват за овлажняващите и омекотяващи свойства на маслото от манго, което го прави отличен избор за суха и обезводнена кожа.

Редовната приложимост на масло от манго може да помогне за възобновяване и поддържане на хидролипидната преграда виновна за влагата на кожата, предотвратявайки загубата на вода и оставяйки кожата мека, еластична и хидратирана.

Самото манго идва от тропическите плодови дървета Mangifera, които порастват основно в Южна Азия, макар че през днешния ден те се култивират на доста места по света, в това число в Индия, Китай, Бразилия и Мексико. Те порастват до 30 метра височина и имат вечнозелени листа с дребни бели цветя. Плодовете узряват през лятото, нормално имат жълто-оранжев цвят.

Какво е масло от манго

Както при множеството плодове, семената, които съдържат, също могат да обезпечат доста изгоди за здравето. Семената от манго могат да се употребяват под формата на прахуляк и масло, според от метода на обработка. По време на грижа за хубостта маслото от семена на манго, сходно на какаовото масло и маслото от ший, идеално овлажнява, без да оставя лоен филм.

Маслото от манго от време на време може да се употребява и в кухнята като опция на елементарното масло, например за печене. Също по този начин е скъпа съставна част в доста натурални козметични артикули, по-специално кремове и лосиони за грижа за кожата. Напоследък неговото различаване се усили доста и може да се откри във все по-голям брой хранителни артикули и артикули за грижа.

Натуралното и чисто масло от семена на манго има светложълт цвят и полутечна консистенция при стайна температура. Усъвършенстваната версия е малко по-ярка. Практически няма аромат и се топи при температура от към 32 – 36 ºC.

Масло от манго – Състав и свойства

Както множеството плодове, мангото има доста свойства освен като усет, само че и за здравето. Богат е на витамин С, витамин А, фолиева киселина и е добър източник на фибри.

Истинският подарък на природата обаче са съдържащите се в тях антиоксиданти. Те съдържат главно зеаксантин, който защищава очите от недъгавост на макулата, и бета-каротин, който способства за понижаване на риска от доста болести, в това число астма и рак.

Изследванията върху мангото също демонстрират, че то може да има забележителен капацитет за попречване на сърдечни болести и диабет. През 2009 година беше открито, че участниците с наднормено тегло и/или затлъстяване в една изследователска стратегия, които са консумирали 150 mg дестилат от семена на манго два пъти на ден преди хранене, доста са намалели. Установява се доста понижаване на тежестта, телесните мазнини, обиколката на талията, общия холестерол, както и LDL холестерола, кръвната захар и възпалението.

По-нови изследвания демонстрират, че мангото, като постоянна част от постоянната диета, може да помогне за намаление на равнищата на кръвната захар. Участниците са консумирали 10 mg лиофилизирано манго в продължение на 12 седмици, почти еквивалентно на половин свеж плод. След този интервал участниците в изследването са имали доста намалени равнища на кръвната захар.

Учените считат, че някои от здравните резултати на маслото от манго се дължат на съществуването на неповторимо биоактивно съединяване, наречено мангиферин. Това е натурален растителен полифенол и мощен антиоксидант, който има антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни и доста други скъпи свойства.

Според резултатите от някои проучвания мангиферинът може също да има антиалергични, подобряващи паметта и радиозащитни свойства, изключително против такива форми на радиация като: гама, рентгеново и ултравиолетово излъчване.

Ползите от използването на масло от манго за здравето и външния тип на кожата

Маслото от манго си коства да се употребява при грижа за кожата, основно заради високото наличие на овлажняващи субстанции и съществуването на есенциални мастни киселини. То е изключително богато на олеинова киселина, омега-9 мононенаситени мастни киселини, стеаринова киселина и наситени мастни киселини. Всички тези съставки улесняват кожата да разпознава и употребява скъпи субстанции, което води до поддържане на нужната мокрота, ускорение на процеса на регенерация и възстановяване на нейната разтегливост.

Ето някои изгоди от потреблението на масло от манго в грижата за кожата:

1. Маслото от манго подтиква производството на колаген

Маслото от манго е богато най-вече на витамин С, заради което дейно спомага за стимулиране на производството на колаген, който оказва помощ да се придаде на кожата жизнеспособност и прохлада. Подходящите равнища на колаген разрешават да се понижи видимостта на мимическите бръчки, да се отстранен отоците и да се усъвършенства стегнатостта на кожата. Той е гальовен към кожата и е съвършен за сензитивна кожа.

2. Маслото от манго ви разрешава дейно да намалите белезите

Често маслото се предлага за стрии, белези от акне и други остарели белези, които стават по-еластични и по-малко забележими с помощта на неговата приложимост. Благодарение на цялостното деяние на всички хранителни субстанции в маслото от манго, като овлажняващи сътрудници, противовъзпалителни сътрудници, антиоксиданти и регенератори кожата има опция да изравни цвета и еластичността си.

3. Мангото е ужасно за понижаване на сухотата на кожата

Натуралното масло от манго е незаменима натурална козметика при мощна сухота, лющене, екземи и възпаления и даже псориазис. Хората, страдащи от някое от тези болести, могат да се възползват от естествените му преимущества при ежедневна приложимост, защото органичните субстанции, съдържащи се в него, имат надълбоко овлажняващи и възстановяващи свойства за повредената кожа. Маслото от манго работи отлично и като натурален еликсир за устни. Разнася се елементарно, оставяйки кадифено безпрепятствено чувство.

4. Мангото е натурален източник на скъп витамин А

Витамин А е една от естествените съставки, които предизвикват кожата да създава и обновява клетките. Тъй като маслото от манго е натурален източник на витамин А, то дейно оказва помощ за стимулиране на клетките, виновни за стягане на кожата, понижаване на фините линии и бръчки, както и за възобновяване на същински младежкия тип на кожата.

5. Предпазва от увреждане от слънцето

Едно от най-важните свойства на това прелестно натурално масло е способността му да защищава от радиация. Това доста значимо преимущество на маслото от манго ви дава спомагателна отбрана против увреждане от слънцето по време на ежедневната ви грижа за кожата.

6. Намалява бръчките

Осигурява доста трайна хидратация, която може да помогне за попречване на образуването на бръчки. Това защитно свойство също оказва помощ за понижаване на дегенерацията на кожните кафези. Важна роля играят и съдържащите се в него растителни антиоксиданти, които дейно инхибират нездравословното деяние на свободните радикали.

7. Успокоява слънчеви изгаряния

Тази неповторима растителна лой от време на време се намира в успокояващи лосиони за след слънце. Може да се употребява и в чиста форма, както преди, по този начин и след слънчеви бани, защото маслото от манго оказва помощ за усмиряване и укрепване на кожата с загар.

8. Маслото от манго успокоява ухапвания от инсекти и изгаряния от токсичен бръшлян

Много източници споделят, че маслото работи отлично като естествено успокояващо средство след ухапвания от инсекти или изгаряния от токсичен бръшлян. Неговите антиалергични свойства могат да оказват помощ за усмиряване на сърбежа и паренето, тъй че кожата да се възвърне по-бързо.

9. Лекува дребни рани

Понякога се предлага нанасяне на масло от манго върху дребни драскотини, пукнатини или други леки рани. Неговите антибактериални свойства подсигуряват, че кожата може да заздравее доста по-бързо.

10. Други свойства

Тази неповторима растителна лой може да се употребява като скъпа съставна част в разнообразни кремове, лосиони и балсами. Най-често в готовата козметика участва в централизация 3 – 100%, като може да се употребява и в чист тип. Често се прибавя към сапуни като успокояваща и срещу изсушаване съставна част.

Това неповторимо масло в чист тип би трябвало да се съхранява в ледник, в компактно затворен съд. Пазете ги от директна слънчева светлина, въздух и влага.

Обобщение

Маслото от манго може да се включи в процедурите за грижа за кожата по разнообразни способи. Може да се употребява като независимо масло за лице, нанасяно непосредствено върху кожата, или може да се откри като съставна част в овлажнители, серуми, лосиони и други артикули за грижа за кожата. Когато избирате артикули с масло от манго, е значимо да изберете висококачествени, органични формули, с цел да осигурите оптималната успеваемост и да избегнете евентуални добавки или замърсители.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР