Екзотичните птици винаги са привличали вниманието на хората, желаещи такива

...
Екзотичните птици винаги са привличали вниманието на хората, желаещи такива
Коментари Харесай

Съвети при размножаване на папагал жако

Екзотичните птици постоянно са привличали вниманието на хората, искащи такива домашни любимци и модата е клоняла към една или друга екзотична хубавица, само че пазарният интерес към папагал жако постоянно е бил постоянен. Причината за това е репутацията им на бърборковци и това държи интереса към тях на високо равнище.

Щом тази птица навлезе в живота на стопаните, тя става център на вниманието в фамилията с интелекта, хубостта и богатия си речник и по тази причина желанието за отглеждане на тази хубост в птичия свят се характеризира с неизменност.

Желанието за отглеждане на жако обаче изисква някои предварителни сведения, които могат да се окажат от огромна значимост за триумфа на това начинание.

Най-напред развъждането на папагали жако е добре да стартира с деликатен асортимент на развъдния материал. Най-подходящи за задачата са жако, които са били домашни любимци за избран интервал от време, само че по някаква причина са останали не изцяло опитомени. Те са доста спокойни папагали и елементарно образуват двойка, сприятеляват се и откриват сигурност една в друга, а това оказва помощ на развъждането.

Изборът на гнездилки от страна на стопанина е добре да имитира оптимално този развой в природата. Тъй като жако гнездят в естествената си среда измежду гъсти и засенчени с листа дървета, в плен е добре да им се обезпечи място, което се отличава с минимум придвижване. Сигурността и уединението са от изключителна значимост и това ще подкрепи процеса на размножаване. Огромните волиери са подобаващи за живот на жако, само че не и за гнездене. По-малките кафези ще подтикват птиците да гнездят.

При снасянето на яйцата, които нормално са сред 2 и 5 на брой, стопанинът не трябва да демонстрира неспокойствие и любознание и да ревизира яйцата. Това може да се окаже пагубно държание и носи риск от строшаване на яйце или птиците да ги изоставят.

 Развъждане на жако

Малките излюпени папагалчета са покрити с тънък бял пух и родителите ги хранят съвсем непрестанно, с цел да набъбнат бързо. Стопанинът би трябвало да съобрази храната, която подава, с дребните. Нужна е повече мека храна, когато жако изхранват дребните си. Може да се дават гранули, смеси със семена, зеленчукови смеси, плодове. Прясната чиста вода би трябвало да участва постоянно и промяната на водата е всекидневна грижа на стопанина.

При размножаване на жако основни понятия са уединението и постоянството. Всяко нещо към обгрижването на родителите би трябвало да се прави по един и същи метод и едновременно всеки ден. При всяка минимална смяна птиците стават подозрителни и тревожни. Опасностите в такива случаи се показват в счупени яйца или смачкани пиленца.

Ако се отработят добре детайлностите към грижите по време на размножаване този развой може освен да минава безпроблемно, само че и да бъде доходно занятие.

Ако и вие желаете да си имате такива красиви папагали, вижте разгласи и цени за жако.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР