Еквадорските власти ще продължат да закрилят основателя на сайта Уикилийкс

...
Еквадорските власти ще продължат да закрилят основателя на сайта Уикилийкс
Коментари Харесай

Еквадорските власти заявиха, че ще продължат да закрилят Асандж

Еквадорските управляващи ще продължат да закрилят създателя на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асандж. Това съобщи еквадорското министерство на външните работи, представено от ТАСС.


„ Министерството на външните работи оповестява, че еквадорското държавно управление ще продължи да дава интернационална протекция на жителя Джулиан Асандж до тогава, до момента в който към този момент няма опасност за живота му. Това решение се взема в сходство с конституционните условия за отбрана на човешките права и интернационалните контракти в тази област, подписани от страната “, съобщи външнополитическото ведомство на уеб страницата си.

Правителството още един път декларира, че желае да има най-хубави връзки с Обединеното кралство и ще продължи да поставя старания да се откри решение, което да удовлетвори и двете страни и посредством което да се реализира ценене на човешките права, уточни министерството.

През 2012 година Асандж потърси леговище в еквадорската дипломатическа задача в Лондон, с цел да избегне изгонване в Швеция, където беше издадена заповед да бъде задържан по обвинявания в " принуждаване към дейности от полов темперамент и посягане ", както и в обезчестяване. Главното безпокойство на Асандж беше, че шведските управляващи ще го депортират в Съединени американски щати, където австралийският жител е застрашен от до 35 години затвор или смъртна присъда за публикуването на поверителни документи на Държавния департамент. Основателят на „ Уикилийкс “ отхвърля предявените му обвинявания и ги дефинира като политически стимулирани.

Вчера лондонски съд не откри съображение да удовлетвори настояването на Асандж да анулира интернационалната заповед за задържането му. Съдът още веднъж ще се занимае с настояването на 13 февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР