Ексцесиите по време на вчерашния референдум в Каталуния очаквано получиха

...
Ексцесиите по време на вчерашния референдум в Каталуния очаквано получиха
Коментари Харесай

След референдума: Еврото спада, испанските акции тръгват надолу

Ексцесиите по време на вчерашния референдум в Каталуния предстоящо получиха отзив на интернационалните тържища. Логично насилието докара до спад на еврото и намаляване при цените на акциите на испанските компании.

След новината, че 90 на 100 от гласувалите на референдума са подкрепили концепцията за самостоятелност на самостоятелната област при утринната търговия евровалута загуби 0,6% от цената си до 1,1741 $.

Еврото записва и спадове по отношение на останалите международни валути. То поевтиня с 0,1% по отношение на английския паунд, с 0,12% към японската йена и записва триседмично дъно към швейцарския франк.

Все отново за вложителите няма особена драма. На водещите европейски тържища няма нервност от каталунско-испанската драма и не се следят спекулативни разпродажби. Затова и тази заран показателите им всеобщо са оцветени в зелено.

Извън общата наклонност обаче се движи показателят на борсата в Мадрид. Там Ibex-35 отвори със спад от 1,3%, който идва главно от намаляване на акциите на испанските банки.

Негативни последици се следят и при продажбите на испанските държавни облигации. Тя незабавно се увеличи след допитването в северния район. Доходността на 10-годишните скъпи книги регистрира растеж от 7 базисни пункта, достигайки най-високо от средата на месец юли.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР