Ексцентричният метал изпълнител Мерилин Менсън призна, че музикалната му кариера

...
Ексцентричният метал изпълнител Мерилин Менсън призна, че музикалната му кариера
Коментари Харесай

Мерилин Менсън: Убийствата в Колумбайн сринаха кариерата ми


Ексцентричният метал реализатор Мерилин Менсън призна, че музикалната му кариера е претърпяла цялостен срив, откакто името му бе обвързвано с всеобщото ликвидиране в американското учебно заведение в Колумбайн през 1999 година. Това е eдин от дребното пъти, в който 48-годишният готик разкрива по какъв начин трагичните събития са се отразили на живота му - освен в професионален, само че и в персонален проект.

"Дайте им задоволително пари, с цел да създадат избор - оръжие или музикални записи. Мисля си, че в случай че (Клиболд и Харис) просто си бяха купили албумите ми, това нямаше да се случи. Неведнъж се е случвало хората да ме упрекват за престрелките в учебните заведения, само че в случай че би трябвало да съм почтен - ерата на Колумбайн тогава унищожи цялата ми кариера", показа Менсън в изявление за английския вестник "Гардиън", като добави, че до момента името му се е свързвано с още 36 сходни случая.

БГНЕС прецизира, че става дума за дейностите на учениците Ерик Харис и Дилън Клиболд, които на 20 април 1999 година убиват с автомат 12 възпитаници и преподавател, раняват 21 души в Колумбайската гимназия, а по-късно се и самоубиват.

Обути с военни обувки и носещи черни облекла, сутринта двамата залагат 2 самоделни бомби в столовата на учебното заведение, където се допуска, че ще има най-вече хора. В проектите на двамата се планува да дочакат гърмежа по обяд извън в колата си и по-късно да стрелят по всеки, който се пробва да избяга отвън постройката. От откритите по-късно техни дневници излиза наяве, че двамата младежи са се надявали да убият от раз най-малко 500 души. За благополучие обаче бомбите не се взривяват и разярените Харис и Клиболд вземат решение да вземат нещата в свои ръце. Влизат в зданието и без капка благосклонност стартират да стрелят по всичко, което се движи пред очите им.

Виновни за положението им по този начин и не се показват, само че следствието разкрива, че двамата са били фенове на екшън играта "Дуум" и на музиката на Менсън. Първоначално даже се популяризира слуха, че когато са изпълнявали жестокия си проект те са носели дълги черни шлифери, с цел да наподобяват оптимално на него. Тези изказвания по-късно се отхвърлят, само че към този момент е късно. Медиите към този момент са почнали гневно да показват Менсън като директен провинен за психологичните отклонения на момчетата, дава се старт на митингите против него, постанова се анулиране на концерти, а одеве излезлият му албум Holy Woods претърпява ужасяващ комерсиален крах.

Сега Менсън разкрива пред "Гардиън", че против него са били отправяни и безчет смъртни закани (стотици на ден), а по време на участията му в Колорадо публиката го е замервала с всевъзможни движимости. Това рефлектира и върху личното му психологично здраве, което е задоволително лабилно и поради приема му на опиати в този интервал.

"Тогава просто се качвах на сцената, чупех бирени бутилки, с които се режех и просто бях "Майната ви, дайте ми още (омраза)". Сега целият съм с белези по гърдите си - мога даже да ги покажа. Скачах в публиката и незабавно налитах на пердах. А това даже не бяха хората, които в действителност бяха отговорни за протичащото се", напомня си Менсън и споделя, че тогава татко му е дал най-хубавия съвет на света - "Ако хората в действителност желаят да те убият, няма да те предупредят предварително". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР