Експлозия разтърси район до Националната дирекция по сигурността в афганистанската

...
Експлозия разтърси район до Националната дирекция по сигурността в афганистанската
Коментари Харесай

Експлозия разтърси район до Националната дирекция по сигурността в афганистанската столица Кабул



Експлозия раздруса регион до Националната дирекция по сигурността в афганистанската столица Кабул в сряда. Ранени са двама цивилни и чиновник по сигурността, съобщи Ройтерс, като се базира на полицията.

Часове преди този момент (във вторник вечерта). Беше обявено за шестима починали, измежду които трима нападатели.

На този стадий никой не е поел отговорността за гърмежа в сряда или за атентата във вторник, само че тези дейности идват в миг, когато талибаните ускориха акцията си, с цел да победят подкрепеното от Съединени американски щати държавно управление, защото ръководените от Съединените щати задгранични сили завършва изтеглянето си от района след 20-годишна война.

Мишена на офанзивата във вторник е било жилището на  министъра на защитата военачалник Бисмила Хан Мохамади, съобщи самият той:

" Тази вечер беше осъществена самоубийствена атака  против дома ми от терористи. Благодарение на Бог, членовете на фамилията ми и аз не пострадахме, само че за жалост някои от моите охранители бяха ранени. Уверявам ви, скъпи сънародници, че тези произшествия ни минимум няма да пречупят нашия дух и решимостта ни да пазиме вас и нашата страна ".

Никоя група до момента не е поела отговорност за офанзивите, отбелязва Ройтерс.

Междувременно настъплението на талибаните в страната продължава, като най-сериозно наранена е столицата на провинция Хелманд Лашкар Гах. Там през последното денонощие са били убити над 40 цивилни и повече от 100 са били ранени.

 

Ситуацията в Афганистан се утежни, откакто президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че американските войски ще бъдат изтеглени до септември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР