Експлозия причини , свързващ анексирания полуостров с Русия в събота,

...
Експлозия причини , свързващ анексирания полуостров с Русия в събота,
Коментари Харесай

Камион с експлозиви срутил Кримския мост, трима са загинали

Експлозия аргументи, свързващ анексирания полуостров с Русия в събота, увреждайки основна артерия за доставки на фона на военните компликации на Кремъл в Южна Украйна. Трима души са починали при гърмежа, оповестиха съветските управляващи, представени от Associated Press.



Председателят на подкрепяния от Кремъл районен парламент на Крим незабавно упрекна Украйна, макар че Москва към този момент не показва отговорни. Украински публични лица неведнъж заплашиха да ударят моста и някои от тях към този момент похвалиха нападението, само че Киев не пое отговорност.

Мостът бе нападнат единствено ден откакто съветският президент Владимир Путин навърши 70 години, нанасяйки му позорен удар, който може да го накара да вдигне залозите във войната против Украйна.

Националният комитет за битка с тероризма на Русия съобщи, че камион с експлозиви
е предизвикал запалване на седем железопътни вагона, пренасящи гориво, което е довело до “частично сриване на две секции на моста ”.
Мъж и жена, които са се возили в транспортно средство, пътуващи по моста, са убити от детонацията и телата им са извадени, заяви следственият комитет на Русия. Не се дават детайлности за третата жертва.

19-километровият мост през Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море, беше открит през 2018 година и е най-дългият в Европа. Проектът на стойност 3,6 милиарда $ е осезателен знак на претенциите на Москва към Крим и обезпечи значима връзка с Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година

 Камион с експлозиви срутил Кримския мост, трима са починали (ВИДЕО)

Полуостровът има алегорична стойност за Русия и е основен за поддържането на нейните военни интервенции в южната част на Украйна. Ако мостът бъде изваден от употреба, това ще направи доста по-трудно превозването с фериботни доставки до Крим. Докато Русия завладя регионите на север от Крим при започване на нашествието и
построи сухопътен кулоар до него по продължение на Азовско море, Украйна подхваща контранастъпление,
с цел да си върне точно тези територии.

Мостът има железопътна и автомобилна част. Националният комитет за битка с тероризма на Русия посочи, че детонацията и пожарът са довели до сриването на двете секции на една от двете връзки на автомобилния мост, само че третата секция не е потърпевша.

Министерството на енергетиката на Русия съобщи, че Крим има задоволително гориво за 15 дни, като добави, че се работи върху способи за попълване на запасите.

Властите стопираха придвижването на пътнически влакове през моста до второ разпореждане. и той подреди основаването на държавен панел за справяне с изключителната обстановка.

Председателят на подкрепяния от Кремъл районен парламент на Крим упрекна Украйна за детонацията, само че омаловажи сериозността на вредите и сподели, че мостът ще бъде неотложно ремонтиран.

“Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години ръководство не съумяха да построят нищо почтено за внимание в Крим, само че съумяха да повредят Руския мост ”, това написа в “Telegram ” Владимир Константинов, ръководител на Държавния съвет на републиката.

Парламентарният водач на партията на украинския президент Володимир Зеленски Давид Арахамия в събота не съобщи, че
Киев е виновен, само че показа детонацията като разследване от завладяването на Крим от Москва
и опитите за консолидиране на полуострова с континенталната част на Русия.

“Руското нелегално строителство стартира да се разпада и да се пали. Причината е елементарна: в случай че построите нещо избухливо, то рано или късно ще избухне ”, написа в “Телеграм ” Давид Арахамия, водач на партията “Слугата на народа ”.

“И това е единствено началото. От всичко, надеждното строителство не е нещо, с което Русия е изключително известна ”, сподели той.

Други украински публични лица също показаха обществено удовлетворение, само че не оповестиха присъединяване на Украйна във взривяването на моста.

Украинската пощенска работа разгласи, че ще издаде марки в чест на гърмежа, като сподели в изказване, че изображенията ще бъдат нарисувани върху типичен кино плакати, с цел да подчертаят “свещеното значение ” на моста за Москва. Преди това пощенската работа пусна набор от марки в памет на потъването на крайцера „ Москва “. флагман на съветския Черноморски флот.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов разгласява видео в “Twitter ” с горящия Керченски мост от лявата страна и видео с Мерилин Монро,
която пее известната си ария “Честит рожден ден, господин президент ” отдясно.
Съветникът на Зеленски, Михайло Подоляк, написа в Туитър: “Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато в Украйна, всичко окупирано от Русия би трябвало да изчезне. ”

В Москва представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че “реакцията на киевския режим на унищожаването на гражданска инфраструктура демонстрира неговата терористична природа ”.

През август Русия претърпя серия от детонации в авиобаза и, което акцентира неговата накърнимост.

Местните управляващи в Крим направиха спорни изказвания за това какво ще значи разваленият мост за жителите и опцията им да купуват потребителски артикули на полуострова, известна туристичска дестинация за съветските туристи през цялата година, където се намира Севастопол, основен град и военноморска база.

Отразявайки напрежението, Михаил Развожаев, губернаторът на Севастопол, в началото разгласи възбрана за продажба на автомобилно гориво в туби и сподели, че продажбите на хранителни артикули ще бъдат лимитирани до 3 кг на човек, с цел да се избегне паническото привършване на доставките, само че по-късно промени курса единствено час по-късно, като сподели, че няма да има ограничавания.
В същото време той се опита да успокои жителите, настоявайки, че те не са откъснати от континента.
“През новите територии има сухопътни коридори, а фериботният пункт покрай Кримския мост стартира да работи ”, сподели той.

Асоциацията на съветските туристически организации пресметна, че към 50 000 туристи се намират в Крим на отмора по време на детонацията. Ръководителят на огромна туристическа организация в Русия Иля Умански сподели пред организация “Интерфакс ”, че фериботните връзки са били пуснати още веднъж в събота сред полуострова и континента, само че призна, че тези, които желаят да влязат в Крим през идващите дни, ще изпитат “известен дискомфорт ”.

Взривът на моста избухна часове след като експлозии раздрусаха източния украински град Харков рано в събота. Украински публични лица упрекнаха Русия, че е блъснала Харков, вторият по величина град в Украйна, с ракети земя-въздух и споделиха, че минимум един човек е ранен. Ударите бяха ориентирани най-вече против жилищните квартали Салтовка и Основянский, сподели губернаторът на харковска област Олег Синегубов в “Телеграм ”

Синегубов сподели, че Русия е употребила за удара ракети С-300. Ако е правилно, това ще бъде следващия случай,
когато се оповестява, че Москва е използвала оръжие, в началото предопределено за противовъздушна защита,
с цел да порази наземни цели, евентуално заради дефицит на по-подходящи муниции.

Украинските управляващи в северната Сумска област, западно от Харков и честа цел на съветски обстрел и ракетни офанзиви, също оповестиха в събота, че пет града и села са били ударени през нощта. Губернаторът Дмитро Живицки,заяви в “Телеграм ” че е умрял 51-годишен граждански мъж.

Руски ракети удариха и три обитаеми места против Запорожката атомна електроцентрала, най-голямата в Европа. Областният шеф Валентин Резниченко сподели, че няма потърпевши при ударите по Марганец, Червеногригоровка и Мирово.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР