Експлозии отекнаха в центъра на Киев тази сутрин и накараха

...
Експлозии отекнаха в центъра на Киев тази сутрин и накараха
Коментари Харесай

Русия нанесе втора масирана ракетна атака срещу Киев за деня

Експлозии отекнаха в центъра на Киев тази заран и накараха жителите на града още веднъж да се насочат към убежищата, часове след тежката съветска ракетна офанзива и нападенията с безпилотни летателни апарати против украинската столица, заяви Българска телеграфна агенция.



Свидетели описват, че огромна част от жителите са се насочили към метростанциите, а небето над Киев било изпълнено с облаци от гърмежите и следи от пушек, съобщи Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че в централните региони на столицата е имало детонации и че на място са изпратени служби за незабавна помощ. Той прикани всички поданици да останат в убежищата. " Службите за незабавна помощ са се отзовали на повикване наоколо до центъра на Киев. Атаката против столицата продължава. Не напускайте убежищата ", написа той в " Телеграм ".

Нападението бе осъществено часове, откакто в ранните часове на днешния ден Русия изстреля десетки ракети и употребява редица безпилотни летателни апарати, с цел да порази цели в цялата страна.

Руските сили са употребявали балистични ракети при нападението си против Киев, оповестиха украинските военновъздушни сили. " Противникът е употребявал ракети с балистична траектория " Искандер ". Има възможност да са били употребявани и ракети С-300 и С-400 ", съобщи представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

От военната администрация на града оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила всички съветски ракети, изстреляни против столицата по време на днешната дневна офанзива, и в града няма изумени цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР