Експертният съвет по специалност Инфекциозни болести излезе с препоръки кога

...
Експертният съвет по специалност Инфекциозни болести излезе с препоръки кога
Коментари Харесай

Експертният съвет по инфекциозни болести с препоръки кога да се прилага ремдесивир при лечение на COVID-19

Експертният съвет по компетентност " Инфекциозни заболявания " излезе с рекомендации по кое време да се ползва лекуване с Remdesivir при пациенти с COVID-19.

Лечението с Remdesevir се предлага главно при пациенти при започване на болестта – в първите 5-7 дни от началото на болестта, когато е налице вирусна репликация. При публикувания в този момент Делта вид този интервал е 3-6 дни.

Пациентите нормално биват приети в болница към 7-10 ден от началото на болестта, когато включването към лечението на противовирусен медикамент, какъвто е Remdesivir, не е целесъобразно.

При значително от пациентите има и съответни противопоказания за използването на този лекарствен артикул. Това написа проф. Татяна Червенякова, координатор на Експертния съвет по компетентност " Инфекциозни заболявания ", в мнение, изпратено до министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Проф. Червенякова отбелязва, че Remdesivir би трябвало да бъде прилаган в посочения интервал при лица с диабет, автоимунни, онкологични и съпътстващи болести, при които пациенти се чака коронавирусната зараза да протече по-тежко.

В мнението се показва още, че е належащо прецизиране на лекуването на пациенти с COVID-19 с Remdesivir, като би трябвало да се взима поради времето на използването му и рискът от напредване на болестта.

При пациенти с тежко протичане на коронавирусната зараза се развива систематичен инфекциозен развой, който води до полиорганна непълнота. За да се предотвратят или смекчат тези хипервъзпалителни процеси, в лекуването би трябвало да бъдат включени кортикостероиди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР