Експертна комисия вече финализира проекта за промени в Закона за

...
Експертна комисия вече финализира проекта за промени в Закона за
Коментари Харесай

Дефиницията за енергийна бедност е почти готова

Експертна комисия към този момент завърши плана за промени в Закона за енергетиката, който планува въвеждане на дефиницията за енергийна беднотия. Това обяви вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов на полемика " Да понижим сметките – енергийната беднотия и цените ", проведена от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Дефиницията за енергийна беднотия стъпва на методология, направена благодарение на учени от Българска академия на науките. Според нея енергийно небогати ще са всички, чийто наличен приход попада под линията на беднотия откакто платят разноските си за сила. По информация на Българска национална телевизия, по предварителни калкулации в тази група ще попаднат над 2,8 милиона българи с приход под 722 лв. на човек.

За да се дефинира статут на " енергийно безпаричен " би трябвало да се вземат поради три категории условия - рентабилен аршин, обществен аршин (в него попада ТЕЛК, пенсионен статус), както и жилищен аршин (включва възраст и статут на обновяване на сградите). Тези критерии правят оценка енергийните потребности и енергийните разноски на обособените семейства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР