Експертиза на служебния пистолет на Йордана Соколова доказа, че Кристина

...
Експертиза на служебния пистолет на Йордана Соколова доказа, че Кристина
Коментари Харесай

Излезе експертизата за жестокото убийство на 32-годишната Кристина

Експертиза на служебния револвер на Йордана Соколова потвърди, че Кристина Благоева е била убита с нейния револвер. Соколова живее на фамилни начала с обвинявания за убийството на Благоева Калоян Каймакчийски.

Натривки, взети от ръцете на Соколова, потвърдили, че дамата не е стреляла с оръжието. Това стана ясно през днешния ден в Софийския апелативен съд.

В залата се разбра, че Каймакчийски е взел револвера от Соколова, без тя да знае.

Кристина била убита с 2 патрона в тялото на 3 април. Каймакчийски замислял закононарушението авансово, уточни прокурорът по делото Светлозар Костов. Поводът - Кристина го зарязала на 23 март. Затова Калоян си набавил облекла, ръкавици, коли и оръжие, което не е негово, уточни Костов. За задачата взел скрито револвера на Йордана Соколова, с която живеел на фамилни начала.

След убийството, което станало в колата на Кристина, изхвърлил облеклата и ръкавиците си, прибрал и едната гилза от автомобила на 32-годишната жена, само че не запомнил другата в него. Накарал и Йордана да върне револвера в поделението в Мусачево, вместо да бъде държан в дома й, където бил държан.

Тялото на дамата бе намерено на 6 април в КИА, която Калоян купил. Тя била без регистрация. Свидетелят, от който Каймакчийски купил колата, обаче разказал, че точно той я употребява.

На днешното правосъдно съвещание беше показана и експертиза на колата на убитата, в която имало барутни частици.

Съдия Галя Георгиева подсети и че Каймакчийски има остарели присъди за закана с ликвидиране на друго бивше гадже и палежа на колата на нейния татко. Мъжът е оправдан по тях.

Според съда на независимост Каймакчийски може да се укрие или извърши закононарушение.

В залата мъжът изиска да бъде пуснат с по-лека мярка. Адвокатът му настоя за домакински арест, само че когато магистратите попитаха обвинения на кой адрес желае да изтърпи мярката, той уточни единствено село Черньово без улица и номер. Кмет там е майка му, стана ясно в правосъдната зала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР