Експертите по темата Македония проф. Христо Матанов и Любчо Нешков

...
Експертите по темата Македония проф. Христо Матанов и Любчо Нешков
Коментари Харесай

Проф. Христо Матанов и Любчо Нешков с убийствени коментари за визитата на премиера харвард в Скопие

Експертите по тематиката " Македония " проф. Христо Матанов и Любчо Нешков излязоха с убийствени мнения за визитата на премиера харвард Кирил Петков и делегацията му за визитата в Скопие.

Кирил Петков направи грамаден гаф, за 30 години той е първият български министър-председател, който не постави венец и цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата " Св. Спас ", сподели Нешков.

Професор Матанов пък сподели, че е отлично, че българските управници са високообразовани и са приключили в Харвард, само че посочи, че там не преподават България и историята и, а технокрация, по тази причина за Кирил Петков по-важна е самолетната линия, а не предишното.

По отношение на съкратения химн по време на формалната част от визитата на Петков в РСМ, Нешков съобщи, че подобен протокол съществува при сходно посещаване.
свързани новини82821преди 14 часа
Работните групи, съгласно него, са заложени в Договора от 2017 година и основаването им не подсигурява присъединението на Северна Македония към Европейския съюз. „ Притеснително обаче е изявление на президента на РСМ - Стево Пендаровски от тази нощ, че в България има македонско малцинство ", твърди още журналистът.

Според историка проф. Христо Матанов гвардейците гледали с ненавист Кирил Петков по време на визитата му през вчерашния ден.

„ Остава усещане, че мъчителните тематики се замитат под килима, а акцентът беше подложен върху софтуерните проблеми – жп линия, авиолиния и пр.”, счита проф. Матанов.

„ Северна Македония разчита на лоби в Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да смачка България и тя да отстъпи по значимите и противоречиви въпроси”, сподели още професорът. Но съгласно Любчо Нешков този лобизъм няма да реши проблемите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР