Eкспертите отбелязват, че новогодишните празници са не само време за

...
Eкспертите отбелязват, че новогодишните празници са не само време за
Коментари Харесай

По Нова година хората решават да спрат с чашката

Eкспертите означават, че новогодишните празници са освен време за почивка, само че и когато хората вземат решение да спрат с алкохола. Ако това продължи цяла година, ще се радват на спретнат стомах.
Сред тях постоянно се оказват лица, които имат навика ежедневно да обръщат по някои и друга чашка. Както показа пред сп. Focus основната лекарка Ярмила Малмейстер, която е основният доктор на болничното заведение „ Бети Форд ” в Бад-Брюкенау, в случай че човек може да мине два дни в седмицата без алкохол, той не страда взаимозависимост.
Но в случай че дните без алкохол непрекъснато са свързани с мислите за него, тогава би трябвало съществено да се замислите за здравето си и най-малко за месец да се спрете с чашката
Човек ще почувства позитивните промени още след една седмица: ще се усъвършенства качеството на съня и ще се увеличи работоспособността му. Освен това ще се задейства процесът на възобновяване на черния дроб, който ще разлага по-добре насъбраните мазнини. Ако пък човек се въздържа от алкохол в продължение на година, ще се ускорят преработката на храната и изгарянето на мазнините, с помощта на което той ще отслабне. Според медиците, изпиващият преди този момент по две чашки алкохол на ден елементарно може да понижи тежестта с 20 кг, в случай че се въздържа в продължение на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР