Експертите отбелязват, че ЕС за първи път използва екстериториалния принцип

...
Експертите отбелязват, че ЕС за първи път използва екстериториалния принцип
Коментари Харесай

ЕС възнамерява да конфискува руски активи в полза на Украйна

Експертите означават, че Европейски Съюз за първи път употребява екстериториалния принцип на санкциониране: т.е., налагането на ограничавания освен против лица, свързани с Европейския съюз и настоящи в границите на европейското право, само че и отвън него. Новата политика ще засегне тези компании и жители, които оказват помощ за вноса на европейски артикули в Русия през трети страни, по-специално през Турция.

Освен това Европейски Съюз обмисля въвеждането на нови ограничавания, които ще обиден съветски активи. Bloomberg твърди, че европейските управляващи са подготвени да преразгледат настоящото законодателство, почиващо на правилото на частната благосъстоятелност, с концепцията да вкарат изключения, съгласно които да могат освен да замразяват съветски активи, само че и да ги продават или трансферират.

Като съображение за това се показва възобновяване на Украйна и компенсирането на загуби на самия Европейски съюз, породени от политиката на Русия. Според специалисти, едно такова решение в огромна степен е реципрочно на метода на Русия да национализира собствеността на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР