Експертите от изданието NJcar разкриха кои са теВсеки шофьор избира

...
Експертите от изданието NJcar разкриха кои са теВсеки шофьор избира
Коментари Харесай

Грешки, които шофьорите допускат при преминаване през „легнал полицай“

Експертите от изданието NJcar разкриха кои са те

Всеки водач избира за себе си собствен личен метод за шофиране на неравности, пробвайки се да сведе до най-малко негативното им влияние върху окачването. Експертите от изданието NJcar показват четири съществени неточности, които водачите вършат, когато минават през изкуствени неравности. Става дума за „ легналите служители на реда “, сложени тук-там, където е належащо да се понижи скоростта на придвижване, изяснява.

Много водачи са се сблъскали със обстановка, при която през зимата не се виждат (или въобще няма) маркировки и знаци, предупреждаващи за изкуствени неравности по пътя. Естествено, забелязвайки ги в последния миг, водачите внезапно натискат педала на спирачката и влизат в неравностите с блокирани колела. Проблемът е, че при мощно прекъсване тежестта на автомобила се измества напред, вследствие на което предното окачване на автомобила получава сериозен удар.

Другата прекаленост е да караш през неравности с висока скорост. Някои водачи считат, че е по-добре да поддържат висока скорост от 60-80 км/ч при прекосяване на сходно затруднение на пътя, защото, съгласно тях, в този случай колата изпитва по-малко напрежение. Всъщност обаче е тъкмо противоположното. При високи скорости силата на конфликта на колелата се усилва неведнъж и се трансферира върху главните детайли на окачването, които могат да се повредят.

Опасно е също прекосяването на грапавините диагонално. В този случай натоварването на окачването в действителност е леко понижено. Но този способ има един значителен минус - риск от конфликт с автомобил, движещ се в прилежащата лента, изключително на хлъзгав път.

Неравностите са инсталирани по цялата широчина на пътя, само че бордюрът не постоянно е стеснен. В тази обстановка водачите се пробват да ударят неравността единствено с едно колело. В този случай обаче върху окачването ще бъде приложено по-голямо натоварване единствено от едната страна (отколкото когато е ударено от две колела наведнъж), заради което неговите елементи могат да се повредят по-бързо.

Затова и специалистите са безапелационни, че е най-добре изкуствените неравности да се срещат с предните колела по едно и също време и при ниска скорост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР