Експертите очакват агресивна кампания и ниска избирателна активностВъпреки, че от

...
Експертите очакват агресивна кампания и ниска избирателна активностВъпреки, че от
Коментари Харесай

Политолог: Служебното правителство налива масло в огъня

Експертите чакат нападателна акция и ниска изборна интензивност

Въпреки, че от старта на предизборната акция ни разделят седмици, наблюдаващите считат, че сезонът на политическото говорене към този момент е открит и маркират разграничителните линии, по които политиците ще се упражняват, предава.

Месец преди старта на акцията – конфликтът сред партиите към този момент е реалност, а служебното държавно управление заема основна роля в политическото съревнование, считат политолози.

“Служебното държавно управление налива масло в огъня, с цел да се разгори тази борба още повече, изключително с дейностите към енергийната рецесия. Подготовката за тежка зима – това е една от тематиките, по която борбата сред политическите сили ще е доста голяма”, счита политологът Светлин Тачев.

Според Тачев главният инструмент на партиите за печелене на гласове ще е обвързван с войната в Украйна. И още:

"Фактор на политическата сцена в този момент ще са и искрите сред Българска социалистическа партия и президентската институция ", уверен е Тачев.

“Започва да се оформя като тежък конфликт сред президента и Корнелия Нинова. Това си проличава и от състава на служебния кабинет. Вътре има хора, близки в опозицията против Нинова вътре в Българска социалистическа партия. Което демонстрира, президентът малко или доста търси метод да покаже на Корнелия Нинова, че е против нея”, по този начин политологът разяснява връзките сред Нинова и Радев.

Макар и към момента в задатък съгласно специалистите – фактът, че за четвърти път страната е изправена пред предварителен избор за по-малко от две години ще докара до по-ниска изборна интензивност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР