Експерти програмисти твъдят, че уликите, водещи до арестувания Кристиян, обвинен

...
Експерти програмисти твъдят, че уликите, водещи до арестувания Кристиян, обвинен
Коментари Харесай

Експерти: Уликите срещу Кристиян са фалшифицирани

Експерти програмисти твъдят, че уликите, водещи до задържания Кристиян, упрекнат за пробива в системата на Национална агенция за приходите, са фалшифицирани. Подробности към твъдението разгласява във Facebook Светлин Наков, прочут програмист и създадел на софтуерната академия " Телерик ". Той изяснява, че файлът, за който ГДБОП твърди, че е следата, оставена от Кристиян, е основан през операционната система Уиндоус. Докато досието с данни от Национална агенция за приходите е направена в Линукс - системата, която най-често се употребява от програмисти. Папката на Уиндоус, съгласно Наков, е подпъхната след това и не е основана от този, който е качил информацията, източена от Национална агенция за приходите.
Наков счита, че е доста евентуално Кристиян да е наклеветен за пробива в системата на приходната организация. Адвокатите на 20-годишният мъж, задържан още през вчерашния ден, обявиха през днешния ден пред медиите, че върху него цяла нощ е оказван напън да признае, че е отговорен.
Дано съдът се окаже съответен и оправдае това мъдро, младо, надарено момче, сътрудник от ИТ промишлеността, написа Наков в обществените мрежи. И прибавя: Възможно е да сме очевидци на добре плануван спектакъл: злите сили източват данни от Национална агенция за приходите, основават ZIP архива с данните, подпъхват подправения файл-улика, пращат файла с персоналните данни до публицистите, основават заплашителен проблем за националната сигурност и супер рецесия на всички равнища, по-късно демонстрират демонстративно, че полицията е мощна и работи дейно и по подхвърлената улика набеждават момчето, което от години сигнализира за трагичното положение на киберсигурността на всевъзможни държавни и публични ИТ системи, само че никой не го чува.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР