Експерти предупреждават за рискове от злокачествени заболявания и преждевременно състаряване

...
Експерти предупреждават за рискове от злокачествени заболявания и преждевременно състаряване
Коментари Харесай

Тенът от солариум води до риск от рак на кожата

Експерти предизвестяват за опасности от злокачествени болести и прибързано състаряване при феновете на загар, добит в солариум.

У нас няма закон, който да контролира визитите на солариум. На процедура не е неразрешен достъпът на деца, нито е стеснен броят на визитите.

Излъчването на ултравиолетови лъчи води до мигновено освобождение на меланин – пигментът на кожата, който провокира образуването на загар.
Доклад на Световната здравна организация от тази година обаче предизвестява, че даже едно посещаване на солариум усилва риска от най-злокачествения кожен рак с 20%. Ако това се е случило преди 35-годишна възраст – рискът се усилва с 59%.

„ Нула на брой визити са безвредната численост. Колкото и визити да извършите над тази численост, риск постоянно ще има”, споделя доктор Иван Богданов , кожен лекар.
Лекарите предизвестяват, че макар непосредствения естетически резултат събирането на неестествен загар може да състари кожата.

В доста европейски страни достъпът на малолетни до слънчеви студиа е неразрешен. Засега у нас не се планува сходна възбрана.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР