Експерти от три министерства готвят компенсации за пенсионерите, получили по-малка

...
Експерти от три министерства готвят компенсации за пенсионерите, получили по-малка
Коментари Харесай

Експерти от три министерства готвят компенсации за пенсионерите

Експерти от три министерства готвят обезщетения за пенсионерите , получили по-малка пенсия през януари, оповестиха от общественото ведомство.

В работната група вземат участие чиновници от Министерството на труда и обществената политика, Министерството на финансите и Националния застрахователен институт. Те са създатели на механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия дружно с коронавирус добавката от 60 лева образуват по-ниска сума по отношение на получаваната от тях до края на 2021 година. Това беше контрактувано на среща сред представители на трите институции през днешния ден.

Целта е да се компенсират всички случаи на понижение на прихода на пенсионерите за януари и идващите месеци. Изплащането им ще стартира с пенсиите за февруари , когато пенсионерите ще получат и обезщетенията за януари и февруари.
 Каримански чака през февруари да се компенсира разликата за някои пенсии
Каримански чака през февруари да се компенсира разликата за някои пенсии

В предишния парламент била препоръчана обществена добавка от 120, в този момент - 60 лв.

Парите ще бъдат обезпечени по бюджета на Държавното публично обезпечаване. Общият разход за пенсии и добавки през 2021 година е с над 2,2 милиарда лева по-висок спрямо разхода за 2020 година

От през днешния ден Националният застрахователен институт стартира изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година дружно с месечната коронавирус добавка от 60 лева С това заплащане пенсионерите ще получат и нарастването на пенсиите си за интервала 25-31 декември 2021 година след тяхното преизчисление, което влезе в действие на Коледа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР