Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и

...
Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и
Коментари Харесай

Експерти забраниха минаването на коли по авариралия мост край Червен бряг

Експерти от компанията за планиране на пътища, транспортни уреди и инженерна инфраструктура „ АЛВЕ Консулт “ ООД не разрешиха прекосяването на коли по авариралия мост сред Червен бряг и село Горник. Те са дали умозаключение за положението на мостовото оборудване по искане на кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Изпратили са до градоначалника своето мнение, което през днешния ден, 15 ноември, е оповестено на формалния общински уебсайт:
„ Във връзка с Ваше писмо и питане за опцията за употреба на мост над река Искър, свързващ Червен бряг и село Горник, мнението ни като конструктори с дълготраен опит е следното:
Съоръжението е в спешно положение, причина за което е подравянето на дирек №2 и намаление равнището на речното дъно на река Искър.
Въпреки основаните неудобства от прекъсване на придвижването по моста, за сигурност на популацията и предотвратяването на нещастни случаи, недопускаме прекосяването на моторни транспортни средства върху оборудването преди осъществяването на строително-монтажните действия по подсилване на фундамента на дирек №2.
Препоръчваме да бъдат взети своевременни ограничения за подсилване на оборудването. “
Становището е подписано от шефа на „ АЛВЕ Консулт “ инж. Калин Калчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР