Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна

...
Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна
Коментари Харесай

Българите смятат САЩ за по-голяма заплаха спрямо Русия

Експерти от Атлантическия съвет проучиха настроенията в страните от Централна и Източна Европа във връзка с Русия и Съединени американски щати и откриха ''тревожна тенденция''. Това се споделя в обявата ''Съединените щати и Централна Европа: второ столетие на съдействие ", оповестена на уеб страницата на съвета, съобщи " Фокус ", цитирайки РИА Новости.

Отбелязва се, че от 2017 година отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило. Подкрепата за Северноатлантическия алианс в Чехия се е нараснала с 27%, в Словакия с 13%, в Румъния и Унгария – с по 7% и в Полша с 6%.

" Въпреки това, около възходящата поддръжка за НАТО в някои страни от Централна Европа се следи тревожна наклонност - може би заради съветската дезинформация - отрицателно разбиране на Съединени американски щати. Въпреки обстоятелството, че всички страни в района са членове на НАТО, 23% считат Съединени американски щати за евентуална опасност. Още по-лошо е това че в България и Словакия множеството хора считат, че главната опасност за техните страни е Съединени американски щати, а не Русия'', изясняват създателите на отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР