Експерти обезвредиха бомби от Втората световна война, открити при строителни

...
Експерти обезвредиха бомби от Втората световна война, открити при строителни
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди хора в Германия заради обезвреждане на бомби

Експерти обезвредиха бомби от Втората международна война, открити при строителни работи в немските градове Дюселдорф и Дортмунд. Наложи се хиляди хора да бъдат евакуирани, предава ДПА.

Според общинския съвет на града към 2300 души са се оказали в засегнатия регион и се наложило да бъдат евакуирани, а през вчерашния ден представител съобщи, че на още 4400 е било подредено да си останат вкъщи и да не излизат, до момента в който не приключат дейностите по обезвреждането.

В рамките на евакуацията се наложило към 80 жители на дом за обществени грижи за възрастни хора да бъдат откарани в други здания. Операцията провокирала и нарушавания в разписанието на железопътния превоз, защото трябвало да се затварят за придвижване сектори от жп мрежата.

В Дортмунд бомбата била открита на строителен обект на общинския електродоставчик в предградието Дорстфелд.

Вчера преди да стартира интервенцията по неутрализиране, полицията обходила домовете в зоната за сигурност, с цел да се увери, че в тях няма хора. Улиците в региона бяха отцепени, а придвижването на градски превоз - прекратено за времето на интервенцията.

Към 22.30 ч управляващите в Дортмунд оповестиха в Туитър, че бомбата е обезвредена и благодариха на жителите за съдействието им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР