Експерти на Регионалната здравна инспекция са влезли във вторник предиобед

...
Експерти на Регионалната здравна инспекция са влезли във вторник предиобед
Коментари Харесай

11-месечно бебе почина в Разград, родителите обвиняват лекарите за трагедията

Експерти на Регионалната здравна ревизия са влезнали във вторник предиобед в МБАЛ "Св. Иван Рилски " и са направили инспекция във връзка със гибелта на 11-месечно момченце, оповестява изпълнителният шеф на здравното заведение доктор Гечо Жеков пред "Монитор ".

По разпореждане на РЗИ окончателните резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени след към 2 седмици едвам откакто излязат и резултатите от аутопсията на пациента.

За гибелта на детето, което е било пациент на здравното заведение заяви в профила си във Facebook майка му Йоана Николова. Тя моли да се даде публичност на случая, с цел да не се повтаря.

По думите на дамата на 15 септември т. година дребният Павел вдигнал температура - 39 градуса. Откарали го в незабавно поделение, приели го в "Педиатрията " с диагноза пневмония. На 21 септември детето почнало да повръща, имало и диария. Майката твърди, че лекарка, чието име не се загатва, го изписала без да се направи фотография на дробовете. Препратила родителите в "Спешно поделение " с цел да вземат направление за "Инфекциозно ", а там Павел умрял три дни по-късно.

Жената твърди, че в епикризата от детското поделение е било записано, че няма съпътстващи болести, до момента в който от "Инфекциозно " вписали, че е с двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна непълнота, мозъчен оток и анемия. Четири дни по-късно била формирана нова епикриза, с допълнено съпътстващо заболяване Синдром на Рей.

"Как и кой реши, че детето ми има някакви болести и Синдром на Рей, в случай, че аутопсията към момента не е излязла дефинитивно. И в случай че ги е имало за какво никой лекар не ми сподели " - написа в обществените мрежи опечалената майка.

По случая е осъществена инспекция от РЗИ. "Направихме и вътрешна инспекция, има доста спекулации, само че ще разясняваме случая едвам откакто имаме окончателните резултати от аутопсионния материал ", разяснява доктор Гечо Жеков. Аутопсията е била осъществена от доцент от Варна, от лекуващата лекарка са снети пояснения.

"Лечението е извършено, детето е лекувано както би трябвало, само че е имало увреждане, не са му били правени нужните имунизации, отнася се и за аденовирусна зараза " - добави ръководителят на здравното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР