Експертът по спортно право Георги Градев направи пареж коментар за

...
Експертът по спортно право Георги Градев направи пареж коментар за
Коментари Харесай

Георги Градев с парещ коментар за БФС, Боби Михайлов, Бербатов и конгреса

Експертът по спортно право Георги Градев направи пареж коментар за провелия се предишния месец конгрес за избор на президент на БФС, новия остарял властник на футболната централа Боби Михайлов и неговия главен конкурент за поста Димитър Бербатов.

Както е известно, конгресът бе извоюван от Михайлов с 241 на 230 гласа против Бербатов.

Веднага след конгреса обаче щабът на Бербатов разгласи, че ще апелира изборния резултат в съда.

" Ако клубовете, които не са удовлетворени с сегашния избор на президент, желаят да съберат нова подписка, екипът на Бербатов ще им помогне. Аз с включих в щаба на Бербатов директно преди Конгреса. Трябваше да играя и друга роля на Конгреса - трябваше да бъда пратеник на Балкан (Варвара), само че не бях позволен до Общото заседание.
свързани новини5523на 06.04.2021
Първото съображение за това бе сигнал от до прокуратурата, че имат подозрения, че съм излъчен като неточен пратеник. В деня преди Конгреса зоналния съвет на Пазарджик заяви, че няма да ми даде делегатска карта, защото тече правосъдна инспекция против мен.

Сутринта преди Конгреса излезе ново съображение да не бъда позволен - решението на клуба - Балкан (Варвара), да ме издигне като пратеник не е обнародвано. Това не е събитие, което предстои на регистриране. Никой от мандатната комисия не разреши да бъда изслушан. Защо единствено с мен се случва това нещо? Георги Градев ли е най-голямата опасност за БФС? Членските права на Балкан (Варвара) бяха нарушени и казусът ще стигне до съд. Ако бях позволен като пратеник, щях да гласоподавам за Димитър Бербатов и нямаше да има спор какъв брой гласа са нужни за победа ", показа експертът по спортно право пред " Спортал ".

" Защо протоколът от съвещанието към момента не е подготвен? Това закъснение го вършат преднамерено, а то може да продължи безпределно. Бях позволен до залата по доста комичен метод. Влязох с господин Ивайло Дражев. Камен Костадинов доста добре знае какво приказва и за какво го приказва. Имах диалог с него. Той твърдеше при започване на Конгреса, че има кворум - 483 регистрирани делегати. За реализиране на решение са нужни 242 гласа за болшинство. Това са негови думи. Предупреждавам, че ще изтече цялостният запис от Конгерса, в случай че има промени в протокола.

Присъстващи и гласуващи не е едно и също. Взима се броя на всички регистрирани, когато се пресмята болшинство. Следователно, с цел да се реализира победа на първи тур, бяха нужни 242 гласа. Ако съдът е справедлив, няма никакво подозрение, че този избор ще бъде анулиран. Борислав Михайлов и неговият екип не чакаха този резултат. 40 минути влизаха и излизаха преди да разгласят резултата, а не го направиха незабавно, както се чака. Те взеха решение да ни изпратят нас да апелираме, защото щяха да създадат същото, в случай че бяха в нашата позиция ", продължи Градев.

" Как може да критикуваш някого, без да си видял неговата работа. Идеите, с които желаят да влязат в ръководството, са споделени с клубовете. Бербатов е отворен и актуален човек. След Конгреса хора от обкръжението на Михайлов ми се обадиха, с цел да изразят възхищението си от речта на Бербатов. Това, което сподели пред хората, му завоюва спомагателни гласове.

Последните 16 години господин Михайлов ръководи еднолично и не се чува думата на хората от Изпълкома. Ще дам съответен образец - когато е имало промяна на съдийската комисия, това решение е било взето еднолично от Борислав Михайлов. Знам от УЕФА по какъв начин се отнасят към Михайлов, вратата е заключена. Тези хора желаят да видят Бербатов и Стилиян Петров и вероятно да се срещнат с Мартин.

Писмото на УЕФА към Михайлов е проформа и не трябва да бъде тълкувано като поддръжка.
Бербатов не ми е предложил да бъда част от неговия Изпълком. Футболният съюз е организация с социална изгода и всеки би трябвало да оказва помощ с каквото може. Идеята на Димитър беше да извика хора, които могат да допринесат със своята експертиза и познания за положителното на българския футбол. Няма значение опитът на Бербатов, значим е груповият опит.

Петър Величков неведнъж е бил в борба със своите сътрудници и през двата си мандата. Лечков твърди нещо, без съответни обстоятелства. Ако някой е видял даването на рушвет по време на Конгреса, за какво не си го снимал като доказателство? Ако аз бях видял нещо сходно, незабавно щях да изляза и да кажа това нещо от трибуната. Твърдението на Лечков е неуместно. Защо не подадоха сигнал в прокуратурата, в случай че е истина? Ако Бербатов беше дал 1 лев, не 300 хиляди, щеше да завоюва със 150 гласа разлика ", добави Георги Градев.

" Бербатов в никакъв случай не е имал медийна тактика за да злепостави господин Михайлов. Никой няма изгода от отрицателното говорене, това отблъсква хората. Хората ги интересува по какъв начин ще се промени българският футбол и по какъв начин някой от претендентите ще се оправи с проблемите. Знам Бербатов по какъв начин разсъждава и съм сигурен, че може да докара футбола ни до напълно друго равнище, от това, което е сега. Много от клубовете, подкрепили Михайлов, са разозаровани от решението му за Изпълкома и към този момент са на страната на Бербатов.

Очаквам Агенцията по вписванията да си свърши своята работа и да не впише Борислав Михайлов като президент, защото са нужни 242 гласа за победа. Хората са сложени до стената, механизмите са ясни за всички - непрестанни наказания. Има планувана дата за идващ Конгрес напролет и дневният ред включва избор на нов президент ", сподели още той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР