Експертът отказа да коментира неуместната шега с динозавъра, за който

...
Експертът отказа да коментира неуместната шега с динозавъра, за който
Коментари Харесай

Шефът на Историческия музей: Част от уникалните находки при ремонтите във Варна ще привличат туристи

Експертът отхвърли да разяснява неуместната смешка с динозавъра, за който излезе информация в обществените мрежи, като акцентира, че това е довело до скупчването на стотици възпитаници от близкото учебно заведение " Климент Охридски " към изкопите на строителния обект, което е можело да докара до противен случай.  

Игор Лазаренко показа още, че се надява да бъдат открити средства по европейски планове за откриването на нов музей в зоната по ул. " Хан Крум ", където три базилики стоят затрупани с плевели и боклуци от години. 

По мотив на изводи частен двор на ул. " Проф. Асен Златаров ", където част от стената на античния Одесос тъне в давност, а хората са лишени от парцела си, експертът сподели, че решение би трябвало да откри стопанинът на недвижимото историческо завещание, какъвто е Община Варна. 

На въпросът дали иманярите пречат на работата на археолозите, специалистът показа, че към този момент този проблем не съществува, защото ресурсите в годините били изчерпани и хората от дребните обитаеми места, които преди са се препитавали с това, към този момент търсят трюфели или са се насочили към работа в строителството. 

Игор Лазаренко се надява и идният туристически сезон да е толкоз сполучлив, колкото и предишния. Той разкри какво могат да открият посетителите в Регионалния исторически музей. 

Любопитни детайлности ще откриете в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР