Експертът от Израел, който е инспектирал мястото на взрива срещу

...
Експертът от Израел, който е инспектирал мястото на взрива срещу
Коментари Харесай

Кой е израелският ексепрт, инспектирал взрива срещу Гешев?

Експертът от Израел, който е инспектирал мястото на гърмежа против Иван Гешев, е бил в България по покана на неправителствена еврейска организация, а не на прокуратура, оповестяват от „ 24 часа “. Той е бил у нас във връзка със 75-та годишнина от основаването на Израел. Визитата му не била обвързвана с държавното обвиняване, настояват магистрати.

Пристигайки у нас, специалистът по контратероризъм схванал за гърмежа против Гешев, с който се познавали и изискал да посети мястото, без по никакъв метод да се намесвал в самото следствие.

От позицията на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов в понеделник стана ясно, че израелският специалист не е виждал събраните доказателства, а само е огледал терена на гърмежа и нанесените провали от металните сачми.

Това опровергавало тезата, която се появи в последните дни, че появяването на непознатия специалист би могло да опорочи следствието.

Според Сарафов израелският жител е бил придружаван от неговия заместител Ясен Тодоров, който изпълнявал устно предписание на основния прокурор.

„ Дори и това да е по този начин, то е пресилено да се твърди, че Гешев упражнил влияние върху събирането на доказателства “, споделят адвокати.

Кой обаче е израелският специалист?

Той е военачалник, деец от спецзвеното по контратероризъм на израелската полиция, известно като Yamam (Ямам). Отрядът е основан през 1974 година откакто настоящите по това време израелски специфични елементи се провалят при опит да спасят заложници. При акцията умират 21 възпитаници. Тогава се взима решение за основаване на спецзвено, което се специализира в контратерор и избавяне на заложници, оповестява от „ 24 часа “.

Експерти го дефинират като най-хубавото за битка с тероризма в Израел и едно от най-хубавите въобще в света.

През 80-те и 90-те години на предишния век контратерористите от Yaмам вземат участие доста акции против терористи и нарушители. Към днешна дата въпреки и да се знае прекомерно малко за спецотряда, е известно, че да се стане част от Yamam, се минава извънредно огромна цедилка – с изключение на физическа подготовка се държат шест психически теста. Те разполагат и със супер съвременен военен боеприпас.

Етикети: атентатИван Гешев Сподели
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР