Експерт от опит – една необичайна професия, която не се

...
Експерт от опит – една необичайна професия, която не се
Коментари Харесай

Експерт от опит – професия и мисия

Експерт от опит – една необикновена специалност, която не се радва на особена известност, от една страна, тъй като е релативно нова – по-малко от 10 години са минали откогато е станала част от Националната подредба на длъжностите и специалностите, а от друга – тъй като е много сложна. 

Трудна е по няколко аргументи, трудностите са на всички равнища – като се стартира от равнището на публично развиване, мине се през съответното работно място на специалиста от опит и се стигне до самия него. Трудно е, само че пък въпреки това, в основата на концепцията за тази специалност е една изцяло естествена човешка податливост – или дори нужда – на хората, минали сполучливо през някакво тестване, да преведат други, които сега минават през него. 

Валентина Христакева е шеф на фондация „ Глобална самодейност в психиатрията “, с чиито старания става въвеждането на тази специалност в България. Тя разказва повече в " Нашият ден ". 

Симеон Дамянов е един същински специалист от опит, притеглен на работа в комплекс за психично-здравни услуги. Чуйте какво показа за тази специалност в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР