Експериментално COVID-19 лекарство, което обещава да бъде вид тамифлу за

...
Експериментално COVID-19 лекарство, което обещава да бъде вид тамифлу за
Коментари Харесай

Ново COVID-19 лекарство ограничава инфекцията в рамките на 5 дни

Експериментално COVID-19 лекарство, което дава обещание да бъде тип тамифлу за пандемията, е посочило позитивни резултати в авансово изследване. Това разгласи един от разработчиците на лекарството, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Хапчето, което е създадено от биотехнологичната компания Ridgeback Biotherapeutics LP и фармацевтичната компания Merck , доста понижава инфекциозния вирус при доброволци в изследване на междинен стадий след петдневно лекуване, посочи Ridgeback на виртуална среща на учени по инфекциозни заболявания.
 Лекарството срещу артрит тоцилизумаб понижава смъртността при тежко заболели от COVID-19
Лекарството срещу артрит тоцилизумаб понижава смъртността при тежко заболели от COVID-19

" Това е страхотна вест "

В ход е в допълнение изследване на пробния антивирусен препарат. Ако се окаже способно да лекува хора с COVID-19, които демонстрират признаци, лекарството ще поддържа ограничавания боеприпас от лекувания и ще бъде първият орален антивирусен препарат против заболяването .

Повече от година след началото на пандемията лекарите и пациентите с COVID-19 имат малко благоприятни условия. Само един антивирусен препарат е позволен за приложимост: ремдесивир на американската фармацевтична компания Gilead, като той сподели, че обезпечава единствено умерена изгода при приети в болница пациенти, намалявайки престоя им с няколко дни.

Експерименталното лекарство, наречено молнупиравир , може да извършва значима роля, като оказва помощ на хора, които са заболели, само че към момента вкъщи, като има същата роля, изпълнявана от тамифлу за грипа , споделят някои специалисти по инфекциозни болести.
 В Обединеното кралство тестват лекарство за подагра против COVID-19
В Обединеното кралство тестват лекарство за подагра против COVID-19

Други две медикаменти са отхвърлени като допустимо за лекуване

" Това е вълнуващо и забавно, само че не е тъкмо 100% приключено ", посочи Карл Дифенбах, шеф на департамента по СПИН в Националния институт на Съединени американски щати по алергии и инфекциозни заболявания, който не взе участие в изследването, като добави: " Това, което би трябвало да потвърдим, е, че има клинична изгода . "

Изследователите на медикаменти се стремят да открият нови медикаменти против COVID-19, с цел да подобрят успеваемостта на дребното налични сега лечения и да запълнят пропуските в предложенията. Те също по този начин търсят лекувания, които са ефикасни против новите варианти на ковид, които се популяризират бързо.

За разлика от други медикаменти, таргетиращи шиповия протеин, очебиен от повърхността на вируса, молнупиравир нападна частта от вируса, която му оказва помощ да се възпроизвежда .
 COVID-19: Лекарство за лекуване на астма понижава с 90% приема в болница
COVID-19: Лекарство за лекуване на астма понижава с 90% приема в болница

Инхалаторен будезонид (стероид) понижава риска от незабавна грижа или хоспитализация с 90%

Изпитването в междинен етап или втора фаза, в което са взели участие 182 души, е проучило резултата на разнообразни дози молнупиравир при хора, които са развили признаци на COVID-19 през миналата седмица, дали са позитивна проба за болестта през последните четири дни и не са били приети в болница.

Тестовете не са разкрили заразен вирус при нито един от доброволците в изпитването, които са приемали молнупиравир два пъти дневно след петдневно лекуване, до момента в който в 24% от доброволците, които са получавали плацебо, е бил открит, показаха от Ridgeback на виртуалната конференция за ретровируси и опортюнистични инфекции.

Доброволците, които са приемали по-големи дози от лекарството, също са имали по-ниски равнища на заразен вирус от плацебо групата след три дни.
 Малко известно лекарство на растителна основа сподели успеваемост против COVID-19
Малко известно лекарство на растителна основа сподели успеваемост против COVID-19

Учените означиха, че откритията за тапсигаргина са от голямо значение

Съоснователят на Ridgeback Biotherapeutics Уейн Холман сподели, че резултатите демонстрират, че лекарството предотвратява репликацията на новия ковид в тялото и оферират първото доказателство, че оралното антивирусно лекарство може да бъде дейно против вируса .

Констатациите също по този начин демонстрират, само че не потвърждават, че лекарството може да ограничи болестта , означи доктор Холман, който е и основен изпълнителен шеф на Ridgeback Capital, капиталова компания. Ridgeback Biotherapeutics има утвърдено лекуване за ебола.

От Merck прецизираха, че могат да имат междинни резултати до края на този месец от две изпитвания на късен стадий, проучващи дали молнупиравир оказва помощ за попречване на COVID-19 хоспитализации и смъртни случаи.

" Голям пробив ": Лекарство понижава смъртността от ковид

Изпробван е протеин интерферон бета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР